Kuzu Etli Enginar Yahni

Kuzu Etli Enginar Yahni
16 Ağustos 2024

Zeytinyağı, kuzu etleri ve enginarla hazırlanan bu nefis yahni tarifi, hem besleyici, hem de çok lezzetlidir. Yapımında kuzu kuşbaşı, domates püresi, tarhana ve enginar kullanılır. Malzemeler hazırsa, kuzu etli enginar yahni tarifi için detaylara geçebiliriz.

Portakallı Zeytinyağlı Enginar tarifi için göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon Kuzu etli enginar yahni kaç kaloridir?

Bir porsiyon Kuzu etli enginar yahni 320  kaloridir.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Kuzu Etli Enginar Yahni için

Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 300 gr kuzu kuşbaşı
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı domates püresi
  • 1 yemek kaşığı tarhana
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 2 adet enginar
  • 4 adet taze soğan
  • 4 adet kuru domates
  • 2 dal dereotu
Kuzu Etli Enginar Yahni

Nasıl Yapılır

  1. Orta boy düdüklü tencereye zeytinyağı ve kuzu etlerini koyup renk alıncaya kadar kavurun. 
  2. Soğanı yemeklik iri küpler halinde doğrayın ve tencereye ekleyin. 
  3. Soğanlar hafif yumuşamaya başlayınca tuz, domates püresi ve tarhanayı ekleyip karıştırın. 
  4. Son olarak sıcak suyu da ekleyin, dipten kazıyarak karıştırın. 
  5. Tencerenin kapağını kapatın, düdük çıktıktan sonra ocağın altını en kısık ayara getirin ve 25 dakika daha pişirin. 
  6. Tencerenin buharını tahliye edip kapağını açın ve tencereye son olarak iri küpler halinde doğranmış çanak enginarları koyun. 
  7. Kısık ateşte enginarlar yumuşayana kadar (20 dakika kadar daha) kapağı açık şekilde pişirin. 
  8. Yemeği ocaktan alın, içerisine son olarak iri doğranmış taze soğanları ve yağda bekletilmiş kuru domatesleri doğrayıp ekleyin. 
  9. Hafifçe yağından da ekleyebilirsiniz. Üzerini taze soğan ve doğranmış dereotu ile süsleyip sıcak olarak servis edin.
Servis Önerisi
  • Zeytinyağlı veya sade pilav, yahniyle mükemmel bir uyum sağlar. Özellikle safranlı veya tereyağlı pilav tercih edebilirsiniz.
  • Yoğurt, salatalık ve nane ile yapılan bir salata ile servis edebilirsiniz.
  • Yemeği taşınabilir güveç kaplarında veya şık tabaklarda sunmak, sunumunuzu özel kılacaktır.
Püf Noktası
  • Etleri eklerken yağın yeterince sıcak olduğundan emin olun, böylece etler güzelce mühürlenir.
  • Tarhanayı eklerken miktarına dikkat edin, çünkü fazla tarhana yemeğinizi ekşi yapabilir.
  • Domates püresi kullanmak yerine rendelenmiş taze domates kullanabilirsiniz.
  • Yeterli sıcak su ekleyin, etlerin ve enginarların tamamen pişmesi için suyun yeterli olduğundan emin olun. Su miktarını, yemeğin yüzeyinin 1-2 parmak kadar üstüne gelecek şekilde ayarlayın.
  • Yemeği sıcak olarak servis etmek, lezzetinin en iyi şekilde ortaya çıkmasını sağlar.
  • Enginarların tencereye eklenmeden önce biraz sulandırılması gerekir. Eğer enginarlar çok büyükse, daha küçük parçalara kesmek pişirme süresini kısaltabilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo