Özel günlerimize uygun yemek tarifleri arasında üst sıralarda bulunan yemeğimize başlayalım. İki patlıcan ve kırmızı biberi ızgarada çevirerek közleyin. Kabuklarını soyup iri parçalar halinde kesin. Limon suyu, zeytin yağı, tuz ve karabiberi karıştırıp sos elde edin. Patlıcan ve közlenmiş biberi sos ile karıştırın.
Kalan patlıcan ve kabağı yuvarlak dilimleyin. Domatesleri ortadan ikiye bölün. Fesleğen sos sürüp mangalda kızartın. Kuşkonmaz, mantar, sivribiber, kabak ve patlıcanı bir kapta fesleğen sos, zeytinyağı, tuz ve karabiberle tatlandırıp ızgarada kızartın.
Dana pirzolaları ızgaraya yerleştirip üzerine deniz tuzu serpin ve bir kez çevirip içi hafif pembe olana dek kızartın. Izgara sebzeler ve közlenmiş ılık patlıcan ile birlikte servis yapın.
Dilerseniz, sade bir şekilde sunulan klasik dana pirzola tarifini de deneyebilirsiniz.
Teşekkür ederiz.