İç Pilavlı Taç Kebabı

İç Pilavlı Taç Kebabı
30 Aralık 2021
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 55 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
İç Pilavlı Taç Kebabı için

Malzemeler

  • 2 kg koyun kaburga 2 diş sarımsak 3 çorba kaşığı ayçiçeği yağı 3.5 su bardağı sıcak su 1 tatlı kaşığı kekik TuzPilav için:2 su bardağı baldo pirinç 1 soğan 2 çorba kaşığı kuşüzümü 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık 100 gr tereyağı 2.5 su bardağı su Tuz
  • karabiber
İç Pilavlı Taç Kebabı

Nasıl Yapılır

Etleri cam tepsiye alıp uçlarını birleştirerek taç şekli verin. Etleri yer yer delip soyulmuş sarımsakları yerleştirin. Tuz, kekik ve ayçiçeği yağını bir kapta karıştırıp etin üzerine sürün. Tepsiyi fırının alt rafına yerleştirip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Fırın ısısını 170 dereceye düşürün. Sıcak suyu tepsinin kenarından ekleyip 30-35 dakika pişirin.

Pirinci sıcak tuzlu suda 20 dakika bekletip bol suyla yıkayıp süzün. Kuşüzümünü yumuşaması için ılık suda 10 dakika bekletip süzün. Soğanı temizleyip kıyın. Tereyağını tencerede eritip soğan ve fıstığı pembeleşene kadar kavurun. Pirinci ekleyip karıştırın.

Etin suyundan 1 bardak kadar alıp pirincin üzerine dökün. Sıcak su, kuşüzümü, tuz ve karabiberi ilave edip tencerenin kapağını kapatın. Pirinçler suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alıp dinlendirin. Pilavı servis tabağına alıp ortasına etleri yerleştirin ve sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo