Etli Misafir Yemeği

Etli Misafir Yemeği
07 Ekim 2024

Bonfile veya antrikot ile hazırlanan etli misafir yemeğinde, etler özel sosla marine edilir. Sebzelerle birlikte servis edilir. Malzemeler hazırsa, Sahrap Soysal'dan etli misafir yemeği için detaylara geçebiliriz.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Etli Misafir Yemeği için

Malzemeler

  • 1 kg bonfile veya antrikot (İnce şerit doğranmış)
  • 1 adet iri boy kuru soğan (Yemeklik ince doğranmış)
  • 2 diş sarımsak (Pirinç tanesi büyüklüğünde doğranmış)
  • 50 g tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 paket krema (200 ml)

Marinasyon sosu için

  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 tatlı kaşığı yoğurt
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ (Kulplu bardak)
  • 2 yemek kaşığı soya sosu (Arzuya bağlı)
Etli Misafir Yemeği

Nasıl Yapılır

  1. Marinasyon sosu için gerekli malzemeyi bir kaba alarak karıştırın. Eti sosla birlikte karıştırdıktan sonra ağzını kapatın ve 1 saat süreyle buzdolabında bekletin.
  2. Geniş bir tencereye eti alın ve orta ateşte, sık sık karıştırarak suyunu çekene kadar yaklaşık 10 dakika pişirin. 
  3. Üzerine soğan, sarımsak, tereyağı, tuz, karabiber ve zerdeçalı ilave ettikten sonra yine karıştırarak 5 dakika daha pişirin. 
  4. En sonunda kremayı ilave edin, karıştırarak 2-3 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın.
Servis Önerisi

İsterseniz kibrit çöpü doğranmış ve kavrulmuş sebzelerle birlikte servis edin.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo