Filetoların üzerine karabiber serpin. Isıtılmış çelik tavada 5-6 dakika iki taraflı pişirin. 15 dakika dinlendirip ince ince dilimleyin. Salatalığı sebze soyacağı ile uzun ve ince dilimler halinde kesin. Turpları ince ince dilimleyin.
Sosu hazırlamak için; salçalık kırmızı biberi temizleyip ince ince doğrayın. Dereotunu kıyın, sarımsağı ezin. Biberleri derin bir kaseye alıp dereotu, sarımsak, limon suyu ve tozşekeri ekleyip karıştırın.
Et dilimleri, salatalık ve turpları geniş bir kaba alın. Hazırladığınız sosu ekleyip karıştırın.
Marulu yaprak yaprak ayırıp yıkayın ve süzün. Küçük yapraklarını salata tabağına yerleştirin. Büyük yaprakları doğrayıp etli karışıma ekleyin ve harmanlayıp tabağa alın. Zeytinyağını salatanın üzerine gezdirerek döküp servis yapın.
Teşekkür ederiz.