Dana Haşlama

Dana Haşlama
22 Nisan 2024

Bayram sofralarının vazgeçilmezi haline gelen dana eti, birçok tarifin içerisinde kendine yer bulur. Protein bakımından son derece zengin olan dana eti, kas ve kemiklerin gelişimine katkı sağlar. Zeka gelişimini arttırmasının yanı sıra içeriğinde bulunan demir minerali sayesinde kansızlığı da azaltır. Aynı zamanda hafızayı güçlendirici etkileri de mevcuttur. Peki, dana eti haşlama nasıl yapılır? Malzemeler hazırsa, bol sebzeli dana eti haşlama tarifi için detaylara geçebiliriz.

Dana Haşlama Yanına Ne Gider?

Dana haşlamayı, narlı karnabahar salatası, sebzeli bulgur pilavı ve fırın makarna ile birlikte sunabilirsiniz.

Alternatif olarak dana kavurma ve dana rosto tarifini de deneyebilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 50 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Dana Haşlama için

Malzemeler

  • 1 kg kemikli dana eti (göğüs kısmı)
  • 1 soğan
  • 2 havuç
  • 1 kereviz
  • 5-6 patates
  • 1 diş sarmısak
  • 2-3 tane karabiber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
Dana Haşlama

Nasıl Yapılır

  1. Kemikli parça dana etini dibi kalın bir tencerede önce yağsız olarak, suyunu salıp çekinceye kadar hafif pişirin. Biraz su ilave edip 50 dakika pişirin.
  2. Patateslerin küçüklerini bütün olarak, kerevizi küp biçiminde, havuçları da jülyen doğrayın.
  3. Tereyağını, dörde böldüğünüz soğanı tencereye ilave edin. 12 bardak su ve karabiber tanelerini ilave edin.
  4. Kısık ateşte sebze yumuşayıncaya kadar yaklaşık 40 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın.

Dana Eti Haşlama Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Kemikli dana etini haşlamak için en iyi yöntem düdüklü tencere kullanmaktır. 
  2. Haşlamaya başlamadan önce etleri mühürlemeniz daha faydalı olacaktır. 
  3. Haşlarken içerisine birkaç diş sarımsak atmak haşlamayı lezzetlendirecektir.
  4. Dana etini düdüklü tencerenin içerisine koyun ve üzerini 4 parmak geçecek şekilde su ile doldurun ve haşlayın. 
  5. Etinizi pişirirken aroma katmak istiyorsanız, tencerenin içerisine karabiber tohumu ya da defne yaprağı ekleyin. Ayrıca soğan havuç gibi sebzeleri de haşlama suyuna atarak lezzetlendirebilirsiniz.
  6. Eğer etler çok büyükse ve yumuşatmakta zorlanıyorsanız, bir çay kaşığı karbonat ekleyin. Bu sayede etiniz daha yumuşak olacaktır. 

1 Porsiyon Haşlama Dana Eti Kaç Kalori?

  1. Haşlanmış dana etinin bir porsiyonu, yaklaşık 95 kaloridir. Bir porsiyon, 100 gram et içermektedir.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo