Bezelye Püreli Kuzu Pirzola

Bezelye Püreli Kuzu Pirzola
24 Mart 2021

Demir, protein, çinko ve fosfor bakımından zengin olan mangalda kuzu pirzola tarifine göz atmayı unutmayın.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bezelye Püreli Kuzu Pirzola için

Malzemeler

  • Tuz
  • Kekik
  • Kırmızı biber
  • Muskat
  • Karabiber
  • 1 kg kuzu pirzola

Fesleğenli bezelye püresi için

  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 500 g haşlanmış bezelye
  • Yarım demet fesleğen
  • Tuz
  • Karabiber
Bezelye Püreli Kuzu Pirzola

Nasıl Yapılır

  1. Tuz ve baharatları bir kasede karıştırın. Pirzolaları baharatlı karışıma batırın, yapışmaz yüzeyli bir tavada her iki tarafını da mühürleyin.
  2. Pirzolaları bir fırın kabına alarak önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika daha pişirin.
  3. Fesleğenli bezelye püresi için küp doğradığınız soğan ve ezdiğiniz sarımsağı zeytinyağında pembeleşinceye kadar soteleyin.
  4. Haşlanmış bezelye, iri kıydığınız fesleğen, tuz ve karabiberi ilave edip ocaktan alın.
  5. Blenderdan geçirip püre haline getirin. Bezelye püresini bir servis tabağının tabanına yayın. Üzerine pirzolaları yerleştirip sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo