Bayram Kavurması

Bayram Kavurması
21 Haziran 2023

Lezzet yemek tarifleri arasında özel bir yeri olan et yemeklerine harika bir örnek... Kurban bayramı dendiğinde akıllara gelen ilk lezzet kavurmadır. Kurban bayramı ile özdeşleşen bu lezzeti kolayca hazırlayabilirsiniz. Malzemeleriniz ve siz hazırsanız tarifin detayları aşağıda. 

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bayram Kavurması için

Malzemeler

  • 1 kg kuşbaşı kuzu kol
  • 1 çorba kaşığı sıvıyağ
  • Yarım demet dereotu
  • 6 taze soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 6~8 göbek salata yaprağı(eşit büyüklükte)
  • 2 su bardağı pirinçle hazırlanmış arpa şehriyeli pilav
  • 1 kahve fincanı sıcak su
  • 1 kase kızarmış patates
  • Tuz
  • karabiber
Bayram Kavurması

Nasıl Yapılır

  1. Etleri yıkayıp kağıt havlu üzerine alın ve süzülmeye bırakın. 
  2. Taze soğanları temizleyip doğrayın. 
  3. Sarımsakları soyup ezin. 
  4. Dereotunu temizleyip kıyın.
  5. Sıvıyağı derin bir tavada kızdırın. 
  6. Et ve sarımsağı ilave edip et suyunu bırakıp çekene kadar devamlı karıştırarak soteleyin. 
  7. Sıcak suyu ekleyip tavanın kapağını kapatın. 
  8. Kısık ateşte etler iyice yumuşayana kadar pişirin. 
  9. Tuz, karabiber, kekik, taze soğan ve dereotunu ekleyip harmanlayın. Ocaktan alın.
  10. Eti salata yapraklarına paylaştırın.
  11. Afiyet olsun. 
Servis Önerisi
  • Pilav ve patates kızartması ile servis yapın.
Püf Noktası
  • Kavurmanın yumuşak olması için uzun süre pişmesi gerekir.
  • Çok fazla karıştırmadan kısık ateşte pişirmelisiniz. 
  • Yumuşaması için ara ara su ilavesi yapabilirsiniz.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo