Baharatlı Kuzu Eti

Baharatlı Kuzu Eti
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Baharatlı Kuzu Eti için

Malzemeler

  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 10 diş sarımsak
  • 900 gr kemikli kuzu eti
  • 12 tane kakule
  • 2 defneyaprağı
  • 8 diş karanfil
  • 3 soğan
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 buçuk çorba kaşığı kişniş
  • 2.5 çorba kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı pul kırmızıbiber
  • 1 buçuk çorba kaşığı toz kırmızıbiber
  • 1 kase yağsız yoğurt
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Tuz
Baharatlı Kuzu Eti

Nasıl Yapılır

Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'tin tatlı tarifleri listesinden iyi bir seçim.

Sarımsakların kabuğunu soyun. 5 çorba kaşığı su ve sarımsakları robotta ezin. Zeytinyağının yarısını tavada ısıtıp etleri ekleyin.

Suyunu bırakıp çekinceye kadar pişirin. Soğanları soyup kıyın. Kakule taneleri, defneyaprakları, karanfil, karabiber ve tarçını bir tavaya alıp kalan zeytinyağını ekleyin. Soğanı da ilave edip 5 dakika daha pişirin.

Sarımsaklı karışımı soğanlı karışıma ekleyin. Kişniş, kimyon, toz kırmızıbiber, pul kırmızıbiber ve tuzu ekleyip pişirin. Etleri bu karışıma ilave edip pişirmeye devam edin. Yoğurdu ekleyip karıştırarak 5-6 dakika daha pişirin. 1 bardak sıcak su ilave edip  kısık ateşte 1 saat pişirin. Eti, yanında pilavla birlikte servis yapın.

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo