Avcı Usulü Biftek

Avcı Usulü Biftek
24 Şubat 2024
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Avcı Usulü Biftek için

Malzemeler

  • 4 antrkot biftek
  • 150 gr mantar
  • 1 sarı biber
  • 1 kırmızı biber
  • 1 yeşil biber
  • 1 kuru soğan
  • 2 domates
  • 100 gr rendelenmiş kaşar peyniri
  • 2 diş sarımsak
  • 4 çorba kaşığı ayçiçeği yağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz
Avcı Usulü Biftek

Nasıl Yapılır

  1. Bir tavada bifteklerin her iki tarafını da hafif renkde ğiştirinceye kadar kızartın.
  2. Soğan ve sarımsakların kabuklarını soyup ince kıyın. Biberleri jülyen kesin. Mantarları doğrayın.
  3. Ayçiçeği yağını tavaya aktarın. Mantar, soğan, sarımsak ve biberleri soteleyin. Domateslerin kabuklarını soyup küp doğrayarak ilave edin.
  4. Bir iki dakika pişirip tuz, karabiber ve kırmızı pul biberi ilave edin.
  5. Biftekleri ısıya dayanıklı bir kaba alın. Üzerine hazırladığınız harcı döküp, rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirin. 180 dereceye ayarladığınız fırında 25 dakika pişirip sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo