Başarılı bir Adana şiş köftenin yanında, sumakla tatlandırılmış soğan ve annenizin yeni demlenmiş o nefis bulgur pilavının tadına doyum olmaz. Bulgur pilavı için, biberlerin çekirdeklerini temizleyip doğrayın. Domateslerin kabuğunu soyup biberlerin büyüklüğünde doğrayın. Soğanlardan bir tanesinin kabuğunu soyup kıyın.
Tereyağını pilav tenceresinde eritip soğanı kavurun. Biber ve domatesi ekleyip birkaç dakika daha pişirin. Bulguru ilave edip 5 dakika kadar sürekli karıştırarak kavurmaya devam edin. Sıcak su ve tuz ekleyin. Bir taşım kaynayınca kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alın. Diğer soğanları soyup piyazlık doğrayın.
Sumak, tuz, maydanoz ve nar ekşisi ile karıştırın. Bir miktar pilavı küçük bir kaseye doldurup üzerine kaşığın tersiyle bastırarak kasenin şeklini almasını sağlayın. Kaseyi ters çevirerek pilavı servis tabağına alın. Adana şiş köfteleri fırında kızartın. Köfteleri soğanlı garnitür ve hazır acı biber sosu ile birlikte servis yapın. Adana şiş köfteleri ızgarada ya da tavada da pişirebilirsiniz.
Öğle ve akşam öğünlerinde sunabileceğiniz sade şiş köfte tarifine buradan ulaşabilirsiniz.
Teşekkür ederiz.