- Bütün halde incikleri geniş bir tavada sıvı yağ ile kahverengileşinceye kızartın. Ayrı bir kapta iç yağı, soyulmuş arpacık soğanları ve doğranmış kereviz saplarını ekleyerek 3 dakika yağda kavurun.
- Kavrulan karışıma unu ekleyerek bütünleşmesini sağlayın. Et suyu tabletlerini karışımın üzerine ufalayarak 1 litre su ve worcestershire sosunu da ekleyerek yavaşça karıştırın. Baharatları ekleyin.
- Dana etini de ilave ederek tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte 1 saat kaynatın.
- Küçük küpler halinde doğradığınız havuçları da tencereye ekleyin. Tencerenin kapağı kapalı halde 1 saat daha kısık ateşte pişirin.
- Soyduğunuz patatesleri yumuşayana kadar tuzlu suda haşlayın. Suyunu süzdükten sonra küçük küpler halinde doğrayıp derin bir kaba alın.
- Hardal, tereyağı, peynir, süt ve kara biberi ilave edip bir ezici yardımıyla patatesleri püre haline getirerek karıştırın.
- Bir fırın kabına dana incikleri, püreyi, sebzeleri yerleştirin. Sosu da ekleyerek önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Fırından alıp sıcak servis yapın.
Alternatif olarak kuzu incik tarifine de göz atın.
Teşekkür ederiz.