- Tavada ayçiçeği yağını iyice kızdırıp levreği kızartın. Yeşil soğan, sarımsak ve patlıcan hariç diğer tüm sebzeleri ufak doğrayıp başka bir tavada 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile soteleyin.
- Balığı kızarttığınız yağdan ilave edin. Patlıcan püresi için, patlıcanı ocakta közleyip soğumaya bırakın.
- Kabuklarını soyup, ince kıyılmış soğan ve sarımsağı ekleyin. Tuz, karabiber ve 1 tatlı kaşığı tereyağını ilave edip çatalla ezerek püre haline getirin.
- Servis tabağına patlıcan püresini yerleştirip üzerine sotelenen sebzeleri alın. En üste kızarmış levrekleri alıp sıcak servis yapın.
Dilerseniz, levrek ızgara tarifini de deneyebilirsiniz.
Teşekkür ederiz.