Sebzeli Levrek

Sebzeli Levrek
30 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 1 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Sebzeli Levrek için

Malzemeler

  • 150 gr levrek
  • 1 havuç
  • 1 kabak
  • 1 yeşil kereviz sapı
  • 1 patates
  • 3 yaprak adaçayı
  • 1 su bardağı balık suyu
  • 50 gr pırasa
  • 1 diş sarımsak
  • 1 demet taze soğan
  • Karabiber
  • 15 gr tereyağı
  • 1 patlıcan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Kızartmak için:

Ayçiçeği yağı

Sebzeli Levrek

Nasıl Yapılır

  1. Tavada ayçiçeği yağını iyice kızdırıp levreği kızartın. Yeşil soğan, sarımsak ve patlıcan hariç diğer tüm sebzeleri ufak doğrayıp başka bir tavada 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile soteleyin.
  2. Balığı kızarttığınız yağdan ilave edin. Patlıcan püresi için, patlıcanı ocakta közleyip soğumaya bırakın.
  3. Kabuklarını soyup, ince kıyılmış soğan ve sarımsağı ekleyin. Tuz, karabiber ve 1 tatlı kaşığı tereyağını ilave edip çatalla ezerek püre haline getirin.
  4. Servis tabağına patlıcan püresini yerleştirip üzerine sotelenen sebzeleri alın. En üste kızarmış levrekleri alıp sıcak servis yapın.

Dilerseniz, levrek ızgara tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo