Kızarmış Ekmek Diliminde Sardalya

Kızarmış Ekmek Diliminde Sardalya
18 Eylül 2020

Genellikle akşam yemeklerinde yer verilen sardalya; fırında sardalya veya sardalya şiş gibi birçok tarifte kendine yer bulur. Malzemeler hazırsa, ekmek diliminde sardalya nasıl yapılır birlikte görelim:

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kızarmış Ekmek Diliminde Sardalya için

Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 diş sarımsak
  • 1 kırmızıbiber
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 6 sardalya
  • 2 dilim esmer ekmek
  • 2-3 dal maydanoz

Guakamole sosu için

  • 1 avokado
  • 3 yemek kaşığı sarımsaklı domates sosu
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 yemek kaşığı taze kişniş
  • Tuz
  • Kırmızı pul biber
Kızarmış Ekmek Diliminde Sardalya

Nasıl Yapılır

  1. İlk olarak zeytinyağını yapışmaz yüzeyli tavada ısıtın. Üzerine ince ince kıydığınız sarımsak, limon kabuğu rendesi ve küp doğradığınız kırmızı biberi ekleyip karıştırın.
  2. Karışıma sardalyaları ilave edip 15 dakika pişirin. İnce kıyılmış maydanozu da ekleyerek karıştırın ve 1-2 dakika daha pişirip ocaktan alın.
  3. Ekmek dilimlerini ayrı bir tavada kızartın ve sardalyaları ekmek dilimlerinin üzerine paylaştırın.
  4. Sosu için; kabuğu soyulmuş avokadoyu küçük bir kasede ezin. Kalan malzemeleri ilave edip iyice karıştırın ve sardalyalı ekmeklerin yanına ekleyin.
  5. Kızarmış ekmek diliminde sardalyaları, yanına çok yakışan humus ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Kızarmış Ekmek Diliminde Sardalyanın Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Balığın ve diğer malzemelerin taze olmasına özen gösterin.
  2. Sardalyaları pişirmeden önce pullarını temizleyip kılçıklarını ayırın. Pişirmeden önce tuza batırın ve durulayın. Bu sayede daha kolay pişecektir.
  3. Kızartma işlemi için mutlaka zeytinyağı kullanın. Balıklar çok yağlı olursa, pişirme işleminin ardından kağıt havluda bekletebilirsiniz.
  4. Fazla kalan sardalyaları pişirmeyin. Bunun yerine tuz ile marine edin ve kapalı bir kaba yerleştirin. Bir hafta boyunca buzdolabında saklayabilirsiniz.
  5. Pişen sardalyaları ekmek üzerine aldıktan sonra üzerine limon sıkın.

1 Porsiyon Kızarmış Ekmek Diliminde Sardalya Kaç Kaloridir?

Standart malzemelerle hazırlanan sardalyanın bir porsiyonu, yaklaşık 200 kaloridir. Yağ oranı düşük olduğu için, diyet listelerine ekleyebilirsiniz.

Akşam yemekleri için hem sağlıklı, hem de pratik tarifler hazırlamak istiyorsanız, birbirinden farklı çeşitleriyle sunulan balık yemeklerine göz atabilirsiniz.

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo