Hamsili Tagliatelle

Hamsili Tagliatelle
19 Ekim 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Hamsili Tagliatelle için

Malzemeler

  • 400 gr hamsi
  • 1 havuç
  • 1 kabak
  • 1 paket makarna (taglietelle)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Nane yaprakları
  • Tuz
  • Taze çekilmiş karabiber
Hamsili Tagliatelle

Nasıl Yapılır

  1. Hamsileri iyice temizleyip yıkayın ve süzgece alarak sularını süzdürün.
  2. Havuç ve kabağı jülyen doğrayın. Makarnayı geniş bir tencerede paketin üzerindeki pişirme önerisini dikkate alarak haşlayın.
  3. Tavada tereyağını eritin ve hamsileri kavurun. Başka bir tavada zeytinyağını ısıtın.
  4. Havuç ve kabakları soteleyin. Hamsileri sebze tavasına ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.
  5. Makarnayı süzün ve hamsili karışımla karıştırın. İsteğe göre karabiber ve tuz serpip nane yaprağıyla süsleyin. Servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo