Dil Balığı Tava Ve Haydari

Dil Balığı Tava Ve Haydari
11 Ekim 2020
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Dil Balığı Tava Ve Haydari için

Malzemeler

  • 4 adet dil balığı
  • 1 kase mısır unu
  • 1 kapya biber
  • 1 yeşil biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 limonun rendelenmiş kabuğu
  • 2 yumurta
  • Tuz
  • Sıvı yağ

Haydari için:

  • 500 g süzme yoğurt (Çırpılmış)
  • Yarım demet taze dereotu (Kıyılmış)
  • Yarım demet taze nane (Kıyılmış)
  • 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak (Havanda ezilmiş)
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 30 g süzme peynir (Çatalla ezilmiş)
  • Tuz
Dil Balığı Tava Ve Haydari

Nasıl Yapılır

  1. Biberleri çok ince zar şeklinde doğrayıp baharat, tuz ve rendelenmiş limon kabuğu ile birlikte harmanlayın.
  2. Mısır ununu da ekleyip harmanlayın. Balıkları sırasıyla önce çırpılmış yumurtaya, sonra baharatlı karışıma, en son unlu karışıma bulayın. Kızgın yağda kızartın.
  3. Haydari için zeytinyağı dışındaki tüm malzemeyi karıştırın. Servis tabağına aktarın, üzerine zeytinyağı dökün. Kızarmış dil balıklarının yanında servis yapın.

Dilerseniz, sade bir şekilde hazırlanan tavada dil balığı tarifine de göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo