Deniz Mahsulleri Tabağı

Deniz Mahsulleri Tabağı
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Deniz Mahsulleri Tabağı için

Malzemeler

  • 200 g Alaska kral yengeci
  • 200 g ıstakoz kuyruğu
  • 120 g füme somon
  • 120 g karides
  • 2 adet Gillardeau istiridyesi
  • 60 g rendelenmiş kereviz
  • 10 g bayır turbu kreması
  • 20 g mayonez
  • 20 g frenk soğanı (İnce doğranmış)
  • 20 g arpacık soğan (İnce doğranmış)
  • 5 g beyaz şarap sirkesi
  • 3 g taze çekilmiş karabiber
  • 60 ml portakal suyu
  • 30 ml limon suyu
  • 3 defne yaprağı
  • 10 adet tane karabiber
  • 200 g soğan
  • 10 g sarımsak
  • 3 lt su
    Servis için;
  • Kırık buz
Deniz Mahsulleri Tabağı

Nasıl Yapılır

  1. Mignonette sos için; arpacık soğanı, beyaz şarap sirkesini, taze çekilmiş karabiberi sos tavasında bir taşım kaynatın ve ocaktan alıp soğutun.
  2. Kereviz ve bayır turbu kreması (Remoulade) için; rendelenmiş kerevizi, bayır turbu kremasını, mayonezi, ince doğranmış frenk soğanını bir kasede karıştırın ve lezzetini kontrol edip servise hazır hale getirin.
  3. Deniz mahsullerini haşlamak için; portakal suyunu, limon suyunu, defne yapraklarını, tane karabiberleri, soğanları ve sarımsakları derin bir tencereye alın. Üzerine 3 lt suyu ekleyip kaynatın. Deniz mahsullerini bu suyun içinde haşlayıp suyunu süzün.
  4. Son olarak kırık buzları büyük ve derin bir servis tabağına alın. Üzerine haşlamış olduğunuz deniz mahsullerini yerleştirin. Yanında soslarıyla birlikte servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo