Patates Terin

Patates Terin
14 Eylül 2022

Terin, Fransız mutfağıyla özdeşleşen bir yemektir. İsteğe göre et veya sebze ile hazırlanan terin, seramik kaplarda pişirilmesiyle bilinir. Fransız mutfağında çok sevilen patatesli terin, yalnızca 6 malzemeden oluşur. 15 dakikalık hazırlama sürecinin ardından yemek fırına atılır ve 1 saat boyunca pişirilir. Malzemeler hazırsa, patatesli terin tarifine geçebiliriz.

Farklı versiyonları olan pazılı terin ve beyaz peynirli terin tarifini de deneyin.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Patates Terin için

Malzemeler

  • 4 adet patates 
  • 1 su bardağı öğütülmüş parmesan 
  • 100 gr tereyağı 
  • Tuz
  • Karabiber 
  • Muskat 
Patates Terin

Nasıl Yapılır

  1. Patatesler yıkanır, kurulanır. 
  2. Mandolin yardımı ile ince ince kesin. Mandolin yoksa eğer dikkat ederek oldukça ince kesin. 
  3. Tuz, karabiber ve muskat rendesi ekleyerek karıştırın. 
  4. Tereyağını bir tencerede eritin ve ılıdığında patatesleri tereyağına bulayın. 
  5. Bir fırın kabına patatesleri dizin. İki sıra dizdikten sonra biraz parmesan ekleyerek devam edin. 
  6. En son katı koyduktan sonra başka bir kapla ya da elinizle patatesleri sıkıştırın. 
  7. Üzerine bir ağırlık koyarak 1-2 saat dolapta bekletin. 
  8. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 1 saat pişirin.
  9. Sebze yanında tüketebilirsiniz. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo