Espanyol Sos

Espanyol Sos
21 Ekim 2022

Fransız mutfağında kullanılan 5 temel sostan bir tanesi espanyol sostur. Kahverengi sos olarak da geçen bu sos için malzemeleriniz hazırsa tarifin detayları aşağıda.

Fransız mutfağının temel soslarından beşamel sos ve velute sos tariflerine de göz atabilirsiniz. 

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 10 Kişi Kaydetti
Espanyol Sos için

Malzemeler

  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kereviz sapı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 litre et suyu
  • 2 yemek kaşığı domates püresi
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
Espanyol Sos

Nasıl Yapılır

  1. Tereyağı tencere içerisinde eritilir. Soğan, patates, kereviz sapı ve havuç iri parçalar halinde bölünür. Tereyağında 5 dakika karıştırılarak kavrulurlar. 
  2. Kavrulan sebzelere et suyu, tuz karabiber ve domates püresi  eklenerek karıştırılır. 
  3. 2 saat kayan sos tülbentten geçirilerek süzülür. 
  4. Kullanıma hazırdır. Afiyet olsun. 
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo