Tereyağlı Yumurta Kapama

Tereyağlı Yumurta Kapama
06 Haziran 2024

Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olan yumurta, hem besleyici hem de tok tutma özelliğiyle bilinir. Birçok farklı tarifte kullanılan yumurta, haşlama ve kızartma gibi yöntemlerle pişirilir. Bugün sizlere tereyağlı yumurta kapamayı sunuyoruz. Malzemeler hazırlandıktan sonra, sizi doyuracak bu tarifi denemeye ne dersiniz? Hazırsanız, tereyağlı yumurta kapama tarifi için detaylara geçebiliriz.

Poşe yumurta tarifi için göz atabilirsiniz.

Bir Porsiyon Tereyağlı Yumurta Kapama Kaç Kalori?

Bir porsiyon tereyağlı yumurta kapama 160 kaloridir.

Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Tereyağlı Yumurta Kapama için

Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1/2 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kekik
Tereyağlı Yumurta Kapama

Nasıl Yapılır

  1. Derin bir tavaya aldığınız yumurtaların üzerini geçecek kadar su ekleyip tuz ilave edin.
  2. Yaklaşık 10-12 dakika boyunca kaynatın.
  3. Kaynayan yumurtaların kabuklarını soyup boylamasına kesin.
  4. Başka bir tavada tereyağını orta ateşte eritin.
  5. Eriyen tereyağına baharatları ekleyip karıştırın.
  6. Yumurtaların iç kısmı tereyağına temas edecek şekilde tavaya dizin.
  7. Üzerine kaşık yardımıyla aldığınız tereyağını gezdirin.
  8. Tereyağlı yumurta kapama servise hazır. Afiyet olsun.
Servis Önerisi
  • Tereyağlı yumurta kapamayı, sarımsaklı yoğurt ile servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
  • Yumurtaların oda sıcaklığında ve taze olmasına özen gösterin.
  • Tuz yumurtalarınızın çatlamasını önleyecektir.
  • Yumurtalar mutlaka katı kıvamda olmalıdır.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo