Yoğurt Soslu Armut

Yoğurt Soslu Armut
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 1 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Yoğurt Soslu Armut için

Malzemeler

  • 1 armut
  • 125 gr süzme yoğurt
  • 1 çay kaşığı bal
  • 1 tatlı kaşığı iri çekilmiş fındık
  • 1 çay kaşığı ince çekilmiş antep fıstığı
  • 1 tutam tarçın
  • 1 tutam safran
  • 1 kahve fincanı su
Yoğurt Soslu Armut

Nasıl Yapılır

  1. Armudu soyup boyuna ortadan ikiye kesin. Çekirdekli kısımlarını çıkarın. İnce ince dilimleyip küçük bir tavaya alın.
  2. Safranı suda eritip armutlara ekleyin. Tarçın serpip armutlar yumuşayıncaya kadar pişirin.
  3. Yoğurdu bir kapta balla karıştırıp servis kâsesine alın. 
  4. Armut dilimlerini yoğurdun üzerine yerleştirin. Pişme suyundan 2-3 kaşık üzerine gezdirin. Çekilmiş fındık ve antepfıstığı serpiştirip servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo