- Bulguru ayıklayın. Geniş bir kaba alıp sıcak suyu ilave edin. Kapağını kapatıp bulgur yumuşayıncaya kadar bekletin. Soğanı soyup rendeleyin.
- Bulgur şişince nane, soğan, un, yumurta akı ve tuz ilave edin. Kıvamını buluncaya kadar ara sıra su serperek iyice yoğurun.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp oval köfteler hazırlayın. Bir tencereyi suyla doldurup tuz ilave edin ve kaynatın.
- Hazırladığınız köfteleri ilave edip dağılmamasına dikkat ederek haşlayın. Köfteleri kevgirle suyun içinden alıp servis tabağına dizin.
- Sarımsakları ezip yoğurtla karıştırın. Margarini küçük bir tavada eritip pul biberi ilave ederek kızdırın.
- Sarımsaklı yoğurdu köftelerin üzerine yayıp yağda kızdırılmış pul biberi gezdirerek dökün. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Dilerseniz, bulgur ve irmik ile hazırlanan fellah köfte tarifine göz atabilirsiniz.
Teşekkür ederiz.