Salsa Verde

Salsa Verde
19 Temmuz 2024

Salsa verde, İspanyolca kökenli "yeşil sos" anlamına gelir. İtalyan versiyonu genellikle acı biberlerle yapılırken, Meksika versiyonunda tomatillo gibi yeşil domates türleri kullanılır. Her iki versiyon da çeşitli yemeklerin üzerine dökülerek veya yanında servis edilir. Salsa verde sosu için malzemeler hazırsa tarife geçebiliriz.

Hollandez Sos tarifi için göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon salsa verde kaç kaloridir?

Bir porsiyon salsa verde 42 kaloridir.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Salsa Verde için

Malzemeler

  • 1 demet taze maydanoz
  • 1 demet taze kişniş
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet limonun suyu
  • 2 yemek kaşığı kapari 
  • 1/2 su bardağı zeytinyağı
  • Tuz ve karabiber
Salsa Verde

Nasıl Yapılır

  1. Maydanoz ve kişnişi iyice yıkayıp kurulayın. Sadece yapraklarını kullanmak için saplarını kesin.
  2. Sarımsakları soyup doğrayın.
  3. Mutfak robotuna maydanoz, kişniş, sarımsak, limon suyu, kapari ve zeytinyağını ekleyin.
  4. Malzemeler pürüzsüz bir kıvam alana kadar iyice karıştırın. 
  5. Karabiber ve tuz ekleyerek damak zevkinize göre tatlandırın.
  6. Salsa Verde sosu servise hazır. Afiyet olsun
Servis Önerisi
  • Yeşilliklerle zenginleştirilmiş bir salata üzerine salsa verde sosu gezdirerek sunabilirsiniz.
  • Salsa verde sosu, sandviç veya wrap içinde kullanılarak içeriğinize ekstra lezzet katabilirsiniz.
  • Çıtır ekmekler veya tortilla cipsleri ile birlikte salsa verde sosunu dip sos olarak sunabilirsiniz.
Püf Noktası
  • Salsa Verde'yi bir kaseye alıp servis yapabilir veya hava geçirmez bir kapta buzdolabında saklayabilirsiniz.
  • Ekstra zeytinyağı veya limon suyu ekleyerek veya yoğunlaştırarak istediğiniz kıvama getirebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo