Ajvar Sos

Ajvar Sos
29 Ağustos 2024
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 5 Kişi Kaydetti
Ajvar Sos için

Malzemeler

  • 2 kg patlıcan
  • 1 kg salçalık kırmızı biber
  • 8 orta boy domates
  • 2 soğan
  • 8~9 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı kırmızı pul biber
  • 1.5 yemek kaşığı tuz
Ajvar Sos

Nasıl Yapılır

  1. Patlıcanları ve biberleri közleyin. Soğanı yemeklik doğrayarak zeytinyağında kısık ateşte kavurun. Rendelenmiş sarımsakları rendeleyip ekleyin ve kavurmaya devam edin. 
  2. Domatesleri rendeleyip karışıma ilave edin ve domates suyunu çekene kadar kavurduktan sonra kabuklarını soyduğunuz patlıcan ve biberleri ilave edin. 
  3. Hazırladığınız karışımı mutfak robotunda ezin. Tuz ve pul biberi ekleyerek 10-15 dakika daha pişirin. 
  4. Sıcakken kavanozlara doldurup kapaklarını sıkıca kapatın ve ters çevirin. 1 gece bu şekilde beklettikten sonra serin bir yerde muhafaza edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo