Çam Fıstıklı Ve Peynir Dolgulu Krep

Çam Fıstıklı Ve Peynir Dolgulu Krep
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Çam Fıstıklı Ve Peynir Dolgulu Krep için

Malzemeler

Krep için

  • Riviera zeytinyağı
  • Yarım su bardağı kıyılmış nane ~ maydanoz ve dereotu
  • 120 ml süt
  • 3 yumurta
  • 25 gr un
  • Tuz

İç harcı için

  • 1 yemek kaşığı riviera zeytinyağı
  • 1 haşlanmış patates
  • 200 gr lor peyniri
  • 100 gr tulum peyniri
  • 2 yemek kaşığı çam fıstığı
  • 5 parça kurutulmuş domates
  • Tuz
  • Taze çekilmiş karabiber

Sos için

  • 2 yemek kaşığı riviera zeytinyağı
  • 1 küçük boy soğan
  • Tuz
  • Toz şeker
  • 1 diş sarımsak
  • 4 közlenmiş salçalık kırmızı biber
  • 2 közlenmiş domates
Çam Fıstıklı Ve Peynir Dolgulu Krep

Nasıl Yapılır

Sos için, közlenmiş domates ve biberleri küçük doğrayın. Soğan ve sarımsağın kabuğunu soyup kıyın. Riviera zeytinyağını tavaya alıp ısıtın. Soğan ve sarımsağı ekleyip kısık ateşte kavurun. Közlenmiş biber ve domatesi ekleyip kavurmaya devam edin. Tuz ve bir tutam şekerle tatlandırın. İç harcı için, haşlanmış patatesi rendeleyin. Çam fıstıklarını riviera zeytinyağında kısık ateşte kavurun. Ocaktan alıp ılındırın. Domatesleri sıcak suda bekletip yumuşatın ve küçük doğrayın. Kavrulmuş fıstıklara, rendelenmiş patates, ufalanmış tulum peyniri, lor peyniri, kurutulmuş domates, taze çekilmiş karabiber ve gerekirse tuz ekleyip karıştırın. Krep için, kıyılmış taze aromatik otlar, süt, yumurtalar, un ve tuzu bir kasede karıştırın. Yapışmaz yüzeyli tavaya bir fırça yardımıyla riviera zeytinyağı sürüp ısıtın. Tavaya küçük bir kepçe dolusu hamurdan aktarıp tavayı hafifçe sallayın (Hamurun tavaya eşit olarak dağılması için). Hamurun diğer yüzünü de pişirip tüm malzemeyi 4 krep olacak şekilde hazırlayın. Peynirli iç harcı kreplerin üzerine paylaştırıp dilediğiniz şekilde katlayın. Yanında közlenmiş biber ve domates sosuyla birlikte servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo