Vegan Nutella (Glütensiz, Rafine Şekersiz)

Vegan Nutella (Glütensiz, Rafine Şekersiz)
19 Ocak 2021

Veganarsist kurucusu Emre Aydoğan’dan tadına doyum olmayacak süper ötesi bir lezzet vegan nutella..

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 6 Kişi Kaydetti
Vegan Nutella (Glütensiz, Rafine Şekersiz) için

Malzemeler

  • 2 su bardağı çiğ fındık
  • 1 çay fincanı sıvı elmadan şeker (hurma suyu, hurma şekeri, agave şurubu, akçaağaç şurubu da kullanabilirsiniz)
  • 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi kreması
  • 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi sütü
  • 160 g eritilmiş bitter çikolata
  • 1 yemek kaşığı vanilya
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • Yarım çay kaşığı tuz
Vegan Nutella (Glütensiz, Rafine Şekersiz)

Nasıl Yapılır

  1. İlk olarak fırını 200 dereceye ayarlayın ve ısınmasını bekleyin.
  2. Fındıkları bir tepsiye alarak ısıtılmış fırında 5 dakika kadar kavurun.
  3. Soğuması için fındıkları oda sıcaklığında bekletin. İlk sıcaklıkları geçtiğinde mutfak havlusu içine alarak elinizle ovalayın. Bu sayede kabukları ayrılacaktır.
  4. Fındıkları mutfak robotuna alın. Üzerine elmadan şekeri de ekleyerek pürüzsüz krema kıvamı alana kadar çektirin.
  5. Daha sonra içine kalan malzemeleri de ekleyerek homojen bir karışım elde edene kadar çektirme işlemine devam edin.
  6. Rafine şekersiz ve glutensiz vegan Nutella'yı kahvaltılarda afiyetle tüketebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo