1 çay fincanı sıvı elmadan şeker (hurma suyu, hurma şekeri, agave şurubu, akçaağaç şurubu da kullanabilirsiniz)
2 yemek kaşığı Hindistan cevizi kreması
2 yemek kaşığı Hindistan cevizi sütü
160 g eritilmiş bitter çikolata
1 yemek kaşığı vanilya
2 yemek kaşığı kakao
Yarım çay kaşığı tuz
Vegan Nutella (Glütensiz, Rafine Şekersiz)
Nasıl Yapılır
İlk olarak fırını 200 dereceye ayarlayın ve ısınmasını bekleyin.
Fındıkları bir tepsiye alarak ısıtılmış fırında 5 dakika kadar kavurun.
Soğuması için fındıkları oda sıcaklığında bekletin. İlk sıcaklıkları geçtiğinde mutfak havlusu içine alarak elinizle ovalayın. Bu sayede kabukları ayrılacaktır.
Fındıkları mutfak robotuna alın. Üzerine elmadan şekeri de ekleyerek pürüzsüz krema kıvamı alana kadar çektirin.
Daha sonra içine kalan malzemeleri de ekleyerek homojen bir karışım elde edene kadar çektirme işlemine devam edin.
Rafine şekersiz ve glutensiz vegan Nutella'yı kahvaltılarda afiyetle tüketebilirsiniz.
Teşekkür ederiz.