- Tavukları tencereye alın. Üzerine doğranmış kuru soğanı, bezelyeyi, havucu ve tavuk suyunu ekleyin. Tüm çorba malzemelerini tencereye aldıktan sonra tencereyi en kısık ateşte ocağa alın ve altı-sekiz saat pişmeye bırakın. Bu sırada hamuru hazırlayın. Tavuk ortalama beş-altı saat piştikten sonra artık hamuru hazırlayabilirsiniz.
- Hamur malzemelerini bir kapta karıştırın ve yoğurun. Daha sonra hamuru 30 dakika buzdolabında dinlendirin. Hamuru, tavuklar pişmeden yaklaşık bir buçuk saat önce hazırlamanız yeterli. Hamuru buzdolabından çıkardıktan sonra tezgahın üzerine koyun, bir oklava yardımıyla açıp düz bir yüzey elde edince, pizza kesici ya da bıçak yardımıyla, küçük dikdörtgenler kesin. Hamurları tencereye attıktan sonra, tüm malzemeleri karıştırın ve geri kalan sürede, tavuklarla birlikte pişmelerine izin verin. Çorba hazır olduğunda servis tabağına alın ve üzerine maydanoz ekleyin.
* Formsante dergisinden alınmıştır.
Sebzeli tavuk çorbası tarifi için tıklayın
Teşekkür ederiz.