Kedi Pizza

Kedi Pizza
20 Ocak 2023
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kedi Pizza için

Malzemeler

  • 2-2.5 su bardağı un
  • Yarım paket yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı
  • 3/4 su bardağı ılık su
  • 1 çay kaşığı tuz

Sosu için:

  • 1 yemek kaşığı ketçap
  • 1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı

Üzeri için:

  • 150 gr kaşar peyniri
  • 1 siyah zeytin
  • 6 dilim salam
  • 7 dal frenksoğanı
Kedi Pizza

Nasıl Yapılır

  1. Ilık suyun içine tozşeker ve mayayı ekleyip karıştırın. Unu geniş bir kaseye alıp tuzla harmanlayın ve ortasını havuz gibi açın.
  2. Mayalı suyu ve yağı ekleyip yoğurun. Üzerini örterek 35 dakika mayalanmaya bırakın.
  3. Hamurdan yumruk büyüklüğünde bir parça ayırın. Kalanını unlanmış tezgahta merdane yardımıyla açın ve yağlı kağıt serili tepsiye aktarın.
  4. Ayırdığınız hamuru iki eşit parçaya bölün ve kulak şekli vererek yapıştırın.
  5. Ketçap ve yağı karıştırıp fırçayla hamurun üzerine sürün. Kaşarpeynirini rendeleyin ve hamurun üzerine serpiştirin.
  6. Salam dilimlerinden kulak, burun ve göz kapakları, zeytinlerden de göz yapın.
  7. 185 dereceye ayarlı fırında pişirin. Frenksoğanı ile kedinin bıyıklarını ve kirpiklerini oluşturarak sıcak servis yapın.
  8. Dilerseniz, kahvaltılık ekmek üstü pizza tarifini de deneyebilirsiniz.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo