Kıtır Tavuk

Kıtır Tavuk
06 Haziran 2024

Yoğurtlu ve yumurtalı karışıma bulanmış tavuk butları, tel şehriyenin eşsiz dokusuyla birleşerek enfes bir lezzet sunuyor.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 1 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kıtır Tavuk için

Malzemeler

  • 2 adet tavuk but
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı tel şehriye
Kıtır Tavuk

Nasıl Yapılır

  1. Tavukları güzelce yıkayıp derisinden ayırın. 
  2. Derince bir kaba 1 yumurtayı koyup çırpın.
  3. İçine yoğurt, tuz ve zeytinyağı ekleyerek karıştırın. 
  4. Ayrı bir kaba tel şehriyeleri alın. 
  5. Tavuk butları önce yumurtalı karışıma bulayın, ardından tel şehriyeye bulayın. 
  6. 160 derece fırında 25-30 dakika pişirin. 
  7. Yanında bol maydanoz ve kırmızı biberle renklenmiş bir salata güzel olur.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo