Maş Fasulyesi Yemeği

Maş Fasulyesi Yemeği
08 Eylül 2021

Türkiye’de Akdeniz ve Güneydoğu bölgelerinde yetişen maş fasulyesinin sağlığa faydaları saymakla bitmez. Faydasının yanı sıra lezzetli tarifler ile mutfaklarımızdan eksik olmayan maş fasulyesi düşük kalorisi ile vazgeçilmezdir. Maş fasulyesi yemeğini mutlaka denemelisiniz. Tarifin detayları aşağıda…

Maş fasulyesiyle yapılan alternatifler için maş fasulyesi salatası, ezme maş fasulyesi, maş fasulyeli ve süzme yoğurtlu kabak tariflerine göz atabilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 3 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Maş Fasulyesi Yemeği için

Malzemeler

  • 1 su bardağı maş fasulyesi
  • 1 adet soğan 
  • 1 diş sarımsak 
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası 
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası 
  • Su 
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 4 yemek kaşığı yağ
Maş Fasulyesi Yemeği

Nasıl Yapılır

  1. Maş fasulyesi sert bir bakliyattır. Tencere de diğer malzemeler ile birleştirilmeden önce ya suda bekletilmelidir ya da haşlanmalıdır.
  2. 1 su bardağı maş fasulyesi bir gece önceden su içerisinde bırakılır. 
  3. Tencereye yağ koyulur ve yemeklik doğranan soğan kavrulmaya başlanır. 
  4. Ardından ezilmiş ya da doğranmış sarımsak eklenir. 
  5. Karışım renk almaya başladığında salçalar eklenerek kokusu çıkana kadar kavrulur. 
  6. Maş fasulyeleri, baharatlar ve su eklenerek pişmeye bırakılır. 
  7. Kontrollü bir şekilde pişirilmelidir. Duruma göre su eklemesi yapılabilir. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo