En İyi Üyeler
Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
13902 Tarif
Çocuk
374 Tarif
Çorba
1227 Tarif
Diyet
4400 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2275 Tarif
Hafif Yemekler
53 Tarif
İçecek
1406 Tarif
Pratik Yemek
4921 Tarif
Salata ve Meze
1227 Tarif
Sos
468 Tarif
Tatlı
8550 Tarif
Yöresel
1967 Tarif
Popüler Tarifler
Siron
Lüfer Tava
Anasayfa
Tarifler
Afrodizyak Yemek Tarifleri
İncirli Puding
İncirli Puding
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi :
25 dakika
Pişirme Süresi :
3 saat
Kaç Kişilik:
10 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Tikvenik
Elmalı cevizli milföy
Air fryer'da pişi
Şehrazat Tatlısı
Trabzon çikolatası
Castagnole
Taste Atlas Dünyanın En İyi Tatlılarını Açıkladı: Listede Türkiye'den 6 Tatlı Var
Nar Kabuğu Çayının Faydaları Nelerdir?
Michelin Rehberi 2025 Seçkisi: Geri Sayım Başladı!
Keten Tohumunun Bilmeniz Gereken 7 Yan Etkisi
Labada Otu Nedir, Nasıl Kullanılır?
Burdur Yöresel Yemekleri: Burdur Mutfağından 12 Nefis Tarif
İncirli Puding için
Malzemeler
50 gr kiraz şekerlemesi
250 gr kuru incir
100 gr kuru kayısı
1 limon
1 portakal
100 gr kuru erik
3 çorba kaşığı konyak
100 gr margarin
1 çay bardağı toz şeker
1 elma
2 yumurta
25 gr file badem
2 kahve fincanı un
85 gr ufalanmış ekmek içi
1'er çay kaşığı zencefil ve tarçın
Yarım çay kaşığı muskat
1 çorba kaşığı pudra şeker
İncirli Puding
Nasıl Yapılır
Kiraz şekerlemesi, incir ve kayısıları kıyın. Limon ve portakalı rendeleyip suyunu sıkın.
Küçük bir tencereye kıyılmış kuru meyveler, kuru erik, rendelenmiş limon ve portakal kabuğu ve suyu, konyak, margarin ve şekeri alın.
10 dakika kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Elmayı soyup küp küp doğrayın. Kuru meyveli karışıma elma, 2 yumurta ve bademi ekleyip karıştırın.
Un, ufalanmış ekmek içi, zencefil, tarçın ve muskatı ilave edip iyice karıştırın.
Yuvarlak ve derin bir kalıbı yağlayıp karışımı ekleyin. Üzerini alüminyum folyo ile sıkıca kapatın.
Büyük bir tencerenin yarısına gelecek kadar su doldurup kalıbı yerleştirin. Kısık ateşte 3 saat pişirin.
Tenceredeki su azaldıkça sıcak su ilave edin. Servis tabağına ters çevirip alın. Soğuduktan sonra üzerine pudraşeker serpiştirip servis yapın.
Afiyet olsun.
Tarif Kategorileri
Kuruyemişli Tarifler
Afrodizyak Yemek Tarifleri
Meyveli Tatlı Tarifleri
Tatlı Tarifleri
Çay Saati Tarifleri
Yorumlar
Benzer Tarifler
Afrodizyak Yemek Tarifleri
35 Dakika
Kalp Bisküvi
Afrodizyak Yemek Tarifleri
65 Dakika
Kestaneli Puding
Afrodizyak Yemek Tarifleri
40 Dakika
Perişan Kurabiye
Afrodizyak Yemek Tarifleri
140 Dakika
Altın Puding
Afrodizyak Yemek Tarifleri
55 Dakika
Bezelyeli Makarna Kubbesi
Afrodizyak Yemek Tarifleri
40 Dakika
Çikolatalı Kurabiyeler
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.