İncirli Puding

İncirli Puding
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 3 saat
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

İncirli Puding için

Malzemeler

  • 50 gr kiraz şekerlemesi
  • 250 gr kuru incir
  • 100 gr kuru kayısı
  • 1 limon
  • 1 portakal
  • 100 gr kuru erik
  • 3 çorba kaşığı konyak
  • 100 gr margarin
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 elma
  • 2 yumurta
  • 25 gr file badem
  • 2 kahve fincanı un
  • 85 gr ufalanmış ekmek içi
  • 1'er çay kaşığı zencefil ve tarçın
  • Yarım çay kaşığı muskat
  • 1 çorba kaşığı pudra şeker
İncirli Puding

Nasıl Yapılır

  1. Kiraz şekerlemesi, incir ve kayısıları kıyın. Limon ve portakalı rendeleyip suyunu sıkın.
  2. Küçük bir tencereye kıyılmış kuru meyveler, kuru erik, rendelenmiş limon ve portakal kabuğu ve suyu, konyak, margarin ve şekeri alın.
  3. 10 dakika kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  4. Elmayı soyup küp küp doğrayın. Kuru meyveli karışıma elma, 2 yumurta ve bademi ekleyip karıştırın.
  5. Un, ufalanmış ekmek içi, zencefil, tarçın ve muskatı ilave edip iyice karıştırın.
  6. Yuvarlak ve derin bir kalıbı yağlayıp karışımı ekleyin. Üzerini alüminyum folyo ile sıkıca kapatın.
  7. Büyük bir tencerenin yarısına gelecek kadar su doldurup kalıbı yerleştirin. Kısık ateşte 3 saat pişirin.
  8. Tenceredeki su azaldıkça sıcak su ilave edin. Servis tabağına ters çevirip alın. Soğuduktan sonra üzerine pudraşeker serpiştirip servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo