Etli Mürdüm Eriği Çorbası

Etli Mürdüm Eriği Çorbası
18 Nisan 2024
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Etli Mürdüm Eriği Çorbası için

Malzemeler

  • 750 gr kuzu eti
  • 10 kuru mürdüm eriği
  • 5 su bardağı sıcak su
  • 1 soğan
  • 1 patates
  • 1 havuç
  • 1 rezene kökü
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Terbiyesi için

  • 1 yumurta sarısı
  • Yarım limonun suyu
Etli Mürdüm Eriği Çorbası

Nasıl Yapılır

Küçük doğranmış eti tencereye alıp üzerine sıcak su ekleyin. Kabuğu soyulmuş bütün soğanı ilave edip haşlayın. Haşlama sırasında üzerinde oluşan köpüğü ara ara kevgirle alın. Et haşlanınca mürdüm eriği, küp doğranmış patates, havuç ve ince kıyılmış rezeneyi ekleyin. Karıştırıp tuz ve karabiberle tatlandırın. Zeytinyağı ilave edip ocaktan alın. Terbiye için yumurta sarısı ve limon suyunu iyice çırpın. Çorbadan bir iki yemek kaşığı alıp, terbiyeye ekleyip karıştırın. Bu karışımı azar azar ve karıştırarak çorbaya ekleyin. Bir taşım pişirip sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo