1 parça zencefil (Ceviz büyüklüğünde ve ince kıyılmış)
1 adet orta boy patates (Küp doğranmış)
300 g bal kabağı (Küp doğranmış)
1 adet yeşil elma (Küp doğranmış)
1.5 lt (7.5 su bardağı) su veya et suyu
Tuz, taze çekilmiş karabiber
Yarım demet dereotu (İnce kıyılmış)
1-2 yemek kaşığı krema
Bal Kabaklı Çorba
Nasıl Yapılır
Sıvı yağı tencerede ısıtıp soğanı ekleyin, rengi dönene kadar kavurun. Havucu ilave edin. 5 dakika karıştırdıktan sonra patatesi, sarımsakları, bal kabaklarını, elmayı ve zencefil parçalarını da ekleyip tekrar karıştırın. Sebzelerin üzerine kaynar suyu veya et suyunu dökün. Yüksek ateşte 5 dakika kaynattıktan sonra ateşi biraz kısın. Tencerenin kapağını kapatıp yarım saat pişirin. Çorbayı ocaktan almadan birkaç dakika önce damak tadınıza göre tuz ve taze çekilmiş karabiber ekleyin, blender’da ezerek püre haline getirin. Çorbayı tekrar ocağın üzerine alın. Birkaç dakika kaynatıp ocaktan alın. En son ince kıyılmış dereotunu ilave edin. Karıştırıp servis kaselerine paylaştırın. Üzerlerine krema gezdirip sıcak servis yapın.
Teşekkür ederiz.