Tavuklu Naneli Kuskus

Tavuklu Naneli Kuskus
19 Kasım 2023

Uzman Diyetisyen Şebnem Kandıralı Yıldırım'dan diyabet hastaları için proteinli bir ana yemek önerisi..

Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Tavuklu Naneli Kuskus için

Malzemeler

  • 2 küçük tavuk göğsü
  • 1 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 adet ufak kırmızı acı biber incecik doğranmış
  • 2 cm boyutunda taze zencefil soyulmuş
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • ½ çay kaşığı zerdeçal
  • 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • Bir tutam tuz
  • Tane çekilmiş karabiber
  • 1,5 çay bardağı kadar kuskus
  • Taze nane incecik doğranmış
  • ½ limon kabuğu rendesi ve suyu
Tavuklu Naneli Kuskus

Nasıl Yapılır

  1. Tavuğu dilimler halinde kesin. Bir kase de sarımsak, kırmızı biber, zencefil ve diğer baharatlarla karıştırın.
  2. Üstüne limon kabuğu rendesi ve suyunu ekleyin.
  3. Son olarak da 1 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyip tüm tavuk parçalarının karışıma bulandığından emin olun.
  4. Streç film ile örtüp buzdolabında 30 dakika bekletin, ideali 3-4 saat bekletmek olacaktır.
  5. 1,5 çay bardağı kuskusu kaynar su kaplayıp, çekmeye bırakın.
  6. Yapışmaz tavada orta ateşte tavukları pişirin. Kuskusu kabartın, ince kıyılmış nane yapraklarını ekleyin, zeytinyağı ve ekstra limon suyu gezdirin.
  7. Kuskusu servis edip, üzerine de pişirdiğiniz tavukları yerleştirin, bir nane yaprağıyla süsleyin. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo