Kore Mutfağı
Kore mutfağı, Güney Mançurya ve Kore Yarımadasındaki farklı kültürel eğilimlerin etkileşimiyle gelişmiştir. Kore mutfağında en çok pirinç, et ve sebze tüketilir. Kimchi, Kore mutfağının en geleneksel tariflerinden biridir. Kore turşusu olarak da bilinen kimchi, hemen hemen her öğünde tüketilir. Kore mutfağı yemeklerinde susam yağı, soya sosu, sarımsak, zencefil, tuz, lahana ve pul bibere sık sık yer verilir. Kahvaltıda süt ve ekmek yiyen Korelilerin öğle yemeği çok hafiftir. Kore'nin güney taraflarında yemekler daha tuzlu ve baharatlıdır. Kore mutfağının en önemli sıcak içeceği ginseng çayı olarak bilinir. Kore mutfağında genellikle pirinçle yapılan hafif tatlılara yer verilir. Kore mutfağında bibimbap, acılı tteokbokki, kimbap ve yakwga tariflerinin yeri bir başkadır. Uzakdoğu mutfağını seviyor ve yeni tatlar keşfetmek istiyorsanız, Kore mutfağının en lezzetli ve farklı tariflerine sayfamızdan ulaşabilirsiniz.