Yakwga

Yakwga
01 Ocak 2024

Kore mutfağına özgü bir tatlı olan yakwga, 'gwajul' ismiyle de bilinir. Ana malzemeleri zencefil suyu, susam yağı ve baldır. Özellikle evlilik gibi törenlerde ve bayramlarda sunulmasıyla bilinir. Kore'nin geleneksel marketlerinde bu tatlıya rastlamak mümkündür. Peki, Kore usulü yakwga nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, yakwga tarifi için detaylara geçebiliriz.

Belçika asıllı çikolatalı waffle, İtalya'ya özgü panna cotta ve Fransız mutfağından profiterol tarifine göz atmayı unutmayın.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 7 Kişi Kaydetti
Yakwga için

Malzemeler

  • 1.5 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı bal
  • 2 yemek portakal çiçeği suyu
  • Yarım tatlı kaşığı toz zencefil
  • Yarım tatlı kaşığı tarçın
  • Bir tutam tuz
  • 4 yemek kaşığı su
  • Yarım çay kaşığı kabartma tozu

Şerbeti için:

  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 6 yemek kaşığı bal
  • 2 su bardağı su
  • Yarım tatlı kaşığı tarçın
  • 3-4 damla limon suyu

Kızartmak için:

  • Sıvı yağ
Yakwga

Nasıl Yapılır

  1. Öncelikle un, tarçın, kabartma tozu, tuz ve zencefil tozunu eleyerek bir kaba ekleyin.
  2. Farklı bir kabın içerisinde bal, portakal suyu, susam yağı ve suyu karıştırın.
  3. Bu karışımı hamura ekleyerek yoğurun. Ele fazla yapışmayacak bir kıvam elde edin.
  4. Mutfak tezgahına un serpiştirin ve hamuru çok kalın olmayacak şekilde açın.
  5. Şekilli hamur kalıplarını bastırarak, hamurları kesin.
  6. Kızartma yağını tavaya alarak bir miktar ısıtın. Ardından hamurları içine alın.
  7. Maşa yardımıyla hamurları önlü arkalı çevirerek kızartın.
  8. Şerbet için; Şerbet yapımında kullanacağınız malzemeleri tencereye alarak 20 dakika kaynatın.
  9. Hazırladığınız şerbeti ılıması için bir süre bekletin. Ardından fırın tepsisine şerbeti dökün.
  10. Kızarttığınız tatlıları şerbet içine koyarak 30 dakika bekletin.
  11. 30 dakikanın ardından hamurların diğer yüzünü çevirerek 30 dakika daha bekletin.
  12. Üzerine antep fıstığı serpiştirerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Yakwga Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Hamur ele yapışıyorsa bir miktar un, sert bir yapıdaysa su ekleyebilirsiniz.
  2. Hamurları kızartırken maşa kullanmaya özen gösterin. Aksi takdirde parçalanma ihtimalleri yükselir.
  3. Kızarttığınız hamurları, kağıt havluda bekleterek fazla yağını süzdürün.
  4. Bu tatlı, bizim şerbetli tatlılarımıza benzememektedir. Bu yüzden tarif adımlarını uygulamaya özen gösterin.
Yorumlar
avatar
Srfnj YORUM 12 Aralık 2020, 04:34
Merhaba. Bu kalıbın aynısını nerden bulabilirim?
avatar
Aslican YORUM 15 Aralık 2020, 14:41
Kurabiye kalıbı satan yerlerden veya online alışveriş sitelerden bulabilirsiniz.

Benzer Tarifler

Lezzet Logo