Geleneksel Kore Mutfağı Yemekleri: 12 Farklı Tarif

Kore'nin meşhur yemekleri nelerdir? Güney Kore ve Kuzey Kore mutfağında hangi yemekler vardır? İşte, Kimchi'den bibimbap'a, mandudan bingsuya Kore mutfağı yemekleri:
Geleneksel Kore Mutfağı Yemekleri: 12 Farklı Tarif
24 Nisan 2024, 21:16

Kore Mutfağı Yemekleri

  1. Jajangmyeon
  2. Tteokbokki
  3. Kimchi
  4. Bibimbap
  5. Bulgogi
  6. Mandu
  7. Kimbap
  8. Bingsu
  9. Fishcake
  10. Doenjang Jjigae
  11. Samgyetang
  12. Dak Kkochi
  13. Galbi
  14. Yukhoe
  15. Dakhanmari
  16. Jeon
  17. Yakgwa


Klasik tariflerden sıkılanları ve farklı lezzetler keşfetmek isteyenleri böyle alalım. Uzakdoğu mutfağının en sevilen lezzetlerinden oluşan Kore mutfağına yakından bakıyoruz bugün. Birçok kişinin ön yargılı olduğu Uzakdoğu mutfağının en popüler tatlarını sizlere sunuyoruz. Kore'nin meşhur yemekleri nelerdir diye merak edenler için 12 nefis tarifimiz var. Daha fazlasına ulaşmak için Uzakdoğu yemekleri sayfamıza göz atabilirsiniz. İşte, Kore mutfağı yemekleri:


  1. Jajangmyeon


Siyah fasulyeli erişte olarak da bilinen jajangmyeon, Korelilerin severek tükettiği bir yemek olsa da, aslında Çin yemeği. Ana malzemeleri tavuk, sos ve noodle olarak bilinir.

Tarif için: Siyah fasulyeli erişte


  1. Bibimbap


Karışık pirinç anlamına gelen bibimbap, ortalama 30-35 dakikada hazırlanır. Pirinç, ıspanak, havuç, kıyma gibi malzemelerle karıştırılır. Lezzetini arttırmak için üzerine pişmiş yumurta da eklenir.

Tarif için: Bibimbap


  1. Acılı Tteokbokki


Ana malzemesi pirinç keki olan bu yemek, havuç, lahana ve sos eşliğinde sunulur. Hazırlama aşamaları biraz zahmetli olsa da, Uzakdoğu ülkelerinde çok sevildiğini söyleyebiliriz.

Tarif için: Tteokbokki


  1. Kimchi


Kore mutfağının vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan kimchi, aslında Kore turşusu olarak da bilinir. Ülke çapında çok sevilen bu turşu için, kimchi festivalleri de yapılmaktadır.

Tarif için: Kimchi


  1. Mandu


Kore mantısı olarak bilinen mandu, diğer yemeklere göre damak zevkimize daha yakın. İç harcında pırasa, kıyma ve siyah mantar kullanılıyor. Hazırlanan mandular haşlanmak yerine, kızartılarak servis ediliyor.

Tarif için: Mandu


  1. Fishcake


Fishcake, kılçıksız balık, karides ve kalamar ile hazırlanan bir yemektir. Türkçe karşılığı 'balık keki' olsa da, balık köftesi olarak da bilinir. Ortalama 20-25 dakika içerisinde hazırlanır.

Tarif için: Fishcake eomuk


  1. Kimbap


Kore mutfağının en sevilen ve en popüler lezzetlerinden biri de kimbaptır. Deniz yosunu ve pirinç ile hazırlanan kimbap, sushi ile benzerlik gösterir. Renkli görünümü ve lezzetiyle Uzakdoğu ülkelerinde büyük bir ilgi görür.

Tarif için: Gimbap


  1. Ramen


Aslında Japon mutfağına özgü bir yemek olan ramen, tavuk, yumurta ve noodle ile hazırlanır. Başlangıç menülerinde servis edilmesiyle bilinir.

Tarif için: Ramen


  1. Uzakdoğu Usulü Tavuk


Uzakdoğu ülkelerinde ilgi gören yemeklerden biri de tavuktur. Pirinç makarnası, soya sosu, tavuk eti ve kuşkonmaz ile hazırlanır. Videolu anlatımına tarif detaylarından ulaşabilirsiniz.

Tarif için: Uzakdoğu usulü tavuk


  1. Bingsu


Geleneksel Kore tatlılarının başında bingsu gelmektedir. Yalnızca 3 malzeme ile hazırlanan bingsu, kırmızı fasulye ile hazırlandığında patbingsu ismini alır. Fasulye yerine farklı meyvelerle de hazırlayabilirsiniz.

Tarif için: Bingsu


  1. Yakwga


Şerbetli bir tatlı olan yakwga, kıtır kurabiye hamuruna benzemektedir. Hazırlanan hamur kızartıldıktan sonra, şerbet içerisinde bekletilir.

Tarif için: Yakwga


  1. Ginseng çayı


Ginseng, sağlık açısından oldukça faydalı bir bitkidir. Bu bitkinin bazı kısımları kullanılarak çay olarak tüketilir. Kore mutfağında ginseng çayı, şifa niyetine içilir.

Tarif için: Ginseng kullanımı


Şunlara da göz atın;

  1. Masterchef tarifleri
  2. Çin mutfağı yemekleri
  3. Çay saati tarifleri
  4. Dana etli yemekler
  5. Balıkesir yemekleri
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo