Genellik yumurta beyazını ayırın yazısını sıklıkla tariflerde görürsünüz. Bu tarifler genelde tatlı tarifleridir. Ancak tatlı ve tuzlu tariflerin her ikisinde de bu yöntem kullanılır. Yumurta beyazını çırparak katılaştırın basit bir cümle olarak gözükse de bazen tam olarak yapılamayabilir. Tam olarak çırpılamamış yumurta beyazı ile yapılan tatlı ve yemekler tam anlamıyla istediğiniz gibi olmayabilir. Sizler için yumurta beyazı nasıl çırpılır anlattık. İşte, yumurta beyazı nasıl çırpılır:
Çırpılmış yumurta akları kabarık, yastığa benzer bir dokuya sahiptir. Çırpılmış yumurta akı, sufle ve kekleri kabartır, krepleri ve waffle'ları hafifletir ve birçok kullanımları arasında tatlandırılabilir ve beze olarak tüketilebilir.
Yumurta beyazı çırpıldıkça katılaşır, sertleşir. Bunun kimyasal sebepleri vardır ancak basit olarak anlatmak gerekirse yumurta beyazları içerisine çırpma esnasında hava girer, bu da yumurta beyazlarındaki proteinin gerilmesine ve beyazların içindeki suyun etrafında kabarcıklar oluşturmasına neden olur dönüştürür.
Yumurta beyazlarını çırparken dikkatli olmanız gerekir. Çünkü fazla çırpıldığı zaman gerilmiş protein kırılır ve suyun beyazlara girmesine izin vererek gerçekten iştah açıcı olmayan bir yumurta suyu ve köpük karışımı oluşturur.