İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde yer alan Yuca İstanbul, en özel 3 tarifini lezzet.com.tr okurları için paylaştı.
Malzemeler;
Yapılışı: Domatesleri bu suyun içinde 2-3 saat bekletelim. Domatesleri bu sudan çıkarıp 3-5 kere yıkayalım. Domatesleri yıkadıktan sonra süzgece alıp sularının süzülmesi için üzerine ağırlık koyalım ve birkaç saat bekletelim. Domatesin çekirdek boşluklarına bademleri dolduralım. Bir tencereye su ve şekeri koyalım. 10 dakika kaynadıktan sonra domatesleri ekleyelim. Kaymak ve mango ile servis edilmektedir.
Malzemeler;
Yapılışı: Unu, sütün bir kısmı ile bulamaç yapın. Üzerine yumurta sarısını ekleyin. Tereyağı, beyaz çikolata ve sütten bir miktar hariç tüm malzemeyi ocakta kaynatın. Karışımı ocaktan aldıktan sonra beyaz çikolata ve tereyağını ilave edin. Fesleğeni kaynar suda 10 saniye blanch edin ve buza atın. Ardından suyunu iyice sıkın. Ayırdığınız süt ile birlikte blenderda çekin. Karışıma ilave edip hepsini 5 dakika kaynatın. Daha sonra soğumaya bırakın. Dondurma bardağında servis edebilirsiniz.
Malzemeler;
Yapılışı: Sönmemiş kireci kapaklı ve geniş bir kap içerisine alın, üzerine ortalama 3,5 litre su ekleyip en az 3 saat bekletin. Soyulmuş balkabaklarını daha sert seviyorsanız ince, daha yumuşak seviyorsanız kalın dilimler halinde doğrayın.3 saatin ardından kireçli suyu hiç karıştırıp bulandırmadan başka bir kaba süzün, dilimlenmiş kabakları içine alın. Su içinde yüzmelerini engellemek için üzerine bir tabak yerleştirin. Bu şekilde en az yarım gün bekletin. Eğer çok daha sert bir kabak seviyorsanız bu süreyi uzatabilirsiniz. Kabakları yeterli bekletmenin ardından bol suyla yıkayın, daha sonra temiz suyun içine alarak en az 1 saat durulanmasını sağlayın. Bu esnada şerbetini hazırlayabilirsiniz. Bunun için toz şeker ve suyu 5 dakika kaynatın ardından ocaktan alıp ılınmasını bekleyin. Kabakları son kez yıkayıp duruladıktan sonra ılık şerbet tenceresi içine alın. Tencereyi yeniden ocağa alıp karıştırarak kaynatın. Kaynama başlayınca kısık ateşte 2 saat pişirin. Kabaklar şeffaflaştığında ateşi biraz yükselterek kıvamını yoğunlaştırın ve limon tuzunu ekleyin. Ceviz, tahin ve İzmit pişmaniyesi ile servise hazır hale getiriyoruz.
Tarifler:
Şef Ayhan Akkaya
Şunlara da göz atın;