Aydan Üstkanat
Yemek Yazarı, Stilisti ve Fotoğrafçısı
@aydanustkanat
[email protected]
Mevsiminde Yemek Ekim’in 8. yılında amaç yine aynıydı; “Doğanın dengesine ve döngüsüne uyarak mevsim sebze ve meyveleriyle ilham veren lezzetler yakalamak”. Mevsim tatlarını kullanarak yapılan tariflerin basit, biraz ezber bozan, çok bilinmeyen ve de en önemlisi “Bunu hemen yapmalıyım” dedirtmeleri tek kriterdi.
İşte en şahane 6 tarif. 3 tanesi benim yorumum ve deklanşörümden, 3 tanesi ise sahiplerinin orijinal tarif ve fotoğraflarıyla… Ayrıca dereceye giremeyen ama aklımı çelen 2 ayrı tarifi de mutlaka denemenizi öneririm.
Katılan herkesin ellerine, aklına sağlık.
Beyza Yılmaz
@iliketocook
Aydan’ın düzenlediği her etkinlik, mutfakta beni bir basamak yukarıya çıkarıyor. Mevsiminde Yemek Ekim için bahçemde yetiştirdiğim kabaklarla az malzemeli, sağlıklı bir lezzet ortaya çıkarmak istedim. Tarifimin sofranıza renk, vücudunuza şifa katacağına inanıyorum.
GNOCCHI HAMURU TABANLI, ISPANAK KREMALI VE MANTARTLI TART
Şenay Özbilgin
@senays_kitchen
Sonbahar bence ıspanak ve mantarın en lezzetli mevsimi. Hamur ise vazgeçilmezim. En sevdiğim üç malzemeyi nasıl birleştiririm diye hayal kurdum ve bu tart ortaya çıktı. Eminim, seveceksiniz.
Hayat Tuana
@firdevs_kitchen
Etkinliğe katılmaya karar verdiğimde bahçe ile yayladan toplanan zeytin ve ceviz geldi aklıma. Zeytinli cevizli kurabiyeye de çok yakınlarda gittiğim bir davette rastlamıştım. İlginç bir birleşen ve tattığınız an vazgeçemeyeceksiniz.
KIZILCIK SOSLU, TATLI PATATES MUS
Canan Teztürer
@birenkbitat
Tatlı patatesin yapısı balkabağına çok benzediği için aklıma geldi bu tarif. Tatlı oluşu ve doğal nişaştası da kullanmak için yeterli bir sebepti. Sonbaharın büyüsünü tatlıya geçirmek için de zencefil, karanfil, tarçın ve yenibahar ekledim.
Derya Kılıç
@melengec_food_blog
Vegan burger hiç denediniz mi? Varsa önyargılarınızı bir kenara bırakın ve mutlaka bir kez deneyin, beğeneceksiniz!
KAHVELİ VE CEVİZLİ VİCTORİA KEK
Tuba Bilen
@kitchendeer
Benim için sonbaharın lezzeti tereyağı ve baharatlı keklerdir. Ve keklerin olmazsa olmaz hali ise her lokmada ağzımda kıtır kıtır bir şeyler hissetmektir. Bu tarifimde kekimi, tatlı ya da tuzlu birçok tarife inanılmaz yakıştırdığım pek sevgili cevizle birleştirdim.
Dilek Pfeiffer
@yesene_catering
KIRMIZI ŞARAP İLE POŞE EDİLMİŞ ELMA
Şimal Çınar
@80_20bites
Fotoğraf: AYDAN ÜSTKANAT