Yaz mevsiminde susuz kalmamanın ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. Aksi takdirde, sağlığınız üzerinde ciddi bir etki yaratabilir. Su içmek, sıcağı yenmenin en iyi yollarından biridir, ancak susuzluğa neden olabilecek ve sizi düşük ve sağlıksız hissettirebilecek belirli yiyecekler de vardır. Bazı yiyecekler yaz sıcağını kontrol altında tutmaya yardımcı olurken, diğerleri durumu kötüleştirebilir. Bunlar, susuz kalmamak istiyorsanız yazın kaçınmanız gereken yiyeceklerden bazılarıdır;
Tuz, sodyum klorür olarak da bilinir ve yiyeceklere lezzet katmak için kullanılır. Diyetteki yüksek tuz seviyeleri şişkinlik, yüksek tansiyon ve kalp hastalığı gibi çeşitli sağlık sorunlarına yol açabilir. Özellikle, vücuda çok fazla sodyum girdiğinde böbreklerin bozulmasına ve susuzluğun oluşmasına neden olur. Bu, vücudun hücrelerden su çekeceği anlamına gelir. Bu nedenle, diyetinizdeki tuz alımını azaltmanız önerilir.
Kavurucu yaz sıcağında kendinizi serin ve nemli tutmak istiyorsanız, çay veya kahve gibi sıcak içeceklerin tüketiminden kaçının veya azaltın. Bunun nedeni, vücudun genel sıcaklığını artırma ve sindirim sistemini bozma eğiliminde olmalarıdır.
Yaz mevsiminde baharatlı yiyeceklerden her zaman uzak durmanız önerilir, aksi takdirde sağlığınıza zarar verebilir. Baharatlı yiyecekler çoğunlukla vücut ısısını olumsuz etkileyen kapsaisin içerir ve bu da aşırı terleme, ciltte çıbanlar, susuzluk ve hastalığa neden olur . Bu nedenle, sıcaklıklar yükseldiğinde baharatlı yiyecekler tüketmekten kaçınılmalıdır.
Kızarmış yiyeceklerin sizin için iyi olmadığı bir sır değil, ancak bunlardan kaçınmak için bir diğer büyük neden de budur. En sevdiğiniz burger, patates kızartması, abur cubur vb. olsun, tüm bu yiyecekler sizi susuz bırakabilir, ayrıca yaz aylarında sindirimi özellikle zordur. Bu yiyecekler genel sağlığınız üzerinde olumsuz bir etkiye sahiptir.
Turşu ağzınızı büzer ve fermente olur. Ayrıca, su tutulmasına, şişmeye ve gaza neden olabilen sodyum açısından zengindir. Çok fazla turşu suyu içerseniz hazımsızlığa da yol açabilir. Sodyum açısından zengin diyetler enfeksiyonlara ve ülserlere neden olabilir.
Şunlara da göz atın;