Mersin’in meşhur tantunisi artık sadece dışarıda değil, evde de yapılabiliyor. İnce ince doğranmış etin baharatla buluştuğu bu eşsiz lezzeti kendi mutfağınızda hazırlamak sandığınızdan çok daha kolay. Üstelik doğru şekilde saklandığında, birkaç porsiyon fazla yapıp ilerleyen günlerde de afiyetle tüketebilirsiniz.
Etleri önce haşlayın (10-15 dk yeterli), sonra süzün ve kavurma aşamasına geçin. Yayvan bir tava veya wok tavada etleri az yağla kavurun. Arada su serpiştirin ki tantuniye özgü o buharlı pişirme olsun. Lavaşı tavada etin suyuyla hafifçe bastırıp ısıtırsanız, tantuni havası tam olur. Dilerseniz içine sumaklı soğan, domates ve maydanoz ekleyebilirsiniz.
Eğer fazladan tantuni eti kaldıysa, işte saklama yolları:
Kavrulmuş et soğuduktan sonra hava geçirmez bir kapta buzdolabında 2-3 gün saklanabilir. Isıtırken tekrar az yağ ve biraz suyla tavada çevirebilirsiniz.
Et tamamen soğuduktan sonra kilitli poşetle ya da vakumlu poşette dondurucuda 2 aya kadar saklayabilirsiniz. Kullanacağınız zaman buzdolabında yavaş yavaş çözdürün, sonra tavada tekrar ısıtın.
Şunlara da göz atın: