İstanbul’un 105 yıllık esnaf lokantası Yanyalı Fehmi’yi sizler için ziyaret ettik ve çok özel yemeklerin tariflerini aldık. Gelin bu lezzetli reçeteleri birlikte inceleyelim.
Fotoğraflar: Sezer Alçınkaya
Kıyma ve baharatlarla hazırlanan köftenin kızarmış patlıcana sarılmasıyla hazırlanan yanya köfte, davet sofralarında sunabileceğiniz lezzetlerden biridir.
Tavuk göğsü, pirinç ve omlet ile hazırlanan acem tavuğu ortalama 1 saat içinde sofralardaki yerini alır. Pilav, omlet ve tavuk göğsü bir arada sunulur.
Kuzu etinin mantar, domates, patlıcan ve biber ile zenginleştirilmesiyle hazırlanan paşa kebabı, kaşar peyniri ile zenginleştirilir. Fırında pişirildikten sonra servis edilir.
Un, irmik, yumurta ve çiğ badem ile hazırlanan revani, çayın yanına çok yakışacak tatlılardan biridir. Revani tatlısını bademle süsleyerek servis edebilirsiniz.