Yabani havuç, birçok yemekle uyum sağlayabilen tatlı ve dünyevi bir tada sahiptir. Vitamin ve mineralle dolu olan bu havuçlar, marketlerde çok kolay bulunmasa da, yöresel pazarlarda rastlayabileceğiniz havuçlardan biridir. Antioksidanlar, B6 vitamini, C vitamini, E vitamini ve K vitamini bakımından zengin olan yabani havuçlar, bağışıklığın güçlenmesine destek olabilir.
Yabani havuç seçerken, sağlam ve lekesiz olmasına dikkat edin. Üzerinde kesikler olmaması önemlidir. Yabani havucun rengi soluktur. Eğer tatlı bir havuç istiyorsanız, daha küçük ve yumuşak olanları tercih edebilirsiniz. Yabani havuç filizlendiyse, bunları almaktan kaçının. Aldığınız yabani havuçları serin ve karanlık bir yerde muhafaza edin.
Yabani havucu pişirmeden önce, hazırlamanız gerekir. Önce üzerindeki kirleri temizlemek için, soğuk su altında güzelce durulayın. Ardından sebze soyucu kullanarak üstündeki kabukları soyun. Yabani havucun üst ve alt kısmını kesin. Ardından kullanacağınız tarife göre istediğiniz boyutta kesebilirsiniz. Eğer tavada kızartacaksanız halka şeklinde, soteleyecekseniz küp şeklinde ve salata içinde kullanacaksanız rendeleyerek işe başlayabilirsiniz. Yabani havucu şu şekilde pişirebilirsiniz;
Yabani havucu patates, pancar gibi kök sebzelerle eşleyebilir, biberiye, kekik ve tarçın gibi baharatlarla zenginleştirebilirsiniz.
Şunlara da göz atın;