Defnegiller familyasına özgü bir bitki olan tarçının ana vatanı Güneydoğu Asya olarak bilinmektedir. Yemeklerin ve bitki çaylarının içerisinde sık sık kullanılan tarçın, toz olarak veya çubuk şeklinde kullanılır. Tropikal iklimleri seven tarçın, Endonezya, Malezya, Brezilya ve Madagaskar'da yetiştirilir. Tarçının ülkemizde yetiştirildiği yerler ise botanik bahçelerdir. Bitki çaylarında sık sık yer verilen tarçın, ana malzeme olarak da kullanılır. Sağlık açısından oldukça faydalıdır. Peki, tarçın çayı nasıl yapılır, faydaları nelerdir? Tarçın çayının zararları nelerdir? İşte, ev yapımı tarçın çayı tarifi:
Tarçın Çayı Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
Yapılışı:
Tarçın Çayının Faydaları Nelerdir?
Tarçın Çayı Ne Kadar İçilmeli?
Tarçın çayının faydaları ve yapılışından bahsettik. Peki, günde kaç bardak tarçın çayı içilmeli? Tarçın çayı günde en fazla 1-2 fincan içilmelidir. Tarçın çayının fazla içilmesi sağlık açısından olumsuz sonuçlara yol açar.
Tarçın Çayı Zayıflatır Mı?
Tarçın çayının açlığı azaltıcı bir etkisi vardır. Bu yüzden öğle ve akşam yemeklerinden önce tüketilirse, daha az yemek yemenizi sağlar. Ayrıca metabolizmayı hızlandırdığı için, kilo vermeye destek olur.
Tarçın Çayının Zararları Nelerdir?
Tarçın çayı, aşırı kullanılmadığı sürece bir yan etkiye neden olmaz. Fakat aşırı tüketilmesi halinde alerjik reaksiyonlara neden olabilir. Bu yüzden mutlaka ölçülü bir şekilde tüketilmelidir.
Önemli Not: Hassas bünyeler, hamileler, emziren anneler, ciddi ve kronik rahatsızlığı olan kişilerin tarçın çayını tüketmeden önce mutlaka doktora danışması gerekir. Doktorun onaylamadığı hiçbir ürün tüketilmemelidir.
Şunlara da göz atın;