Süt evlerde, genellikle buzdolabı kapağına konur. Buzdolabı kapağındaki bu bölme süt şişesi, kutu süt koymak için uygun görünebilir. Ancak bazı uzmanlar böyle düşünmüyor. Onlara göre bu yerleşim sütün raf ömrünü kısaltabilir.
Bu tartışma bir İngiliz çiftçinin BBC Breakfast'ta sütü tamamen farklı bir yerde saklamaları çağrısında bulunmasının ardından geldi. Çiftçi, programda "Sütü satın aldıktan sonra eve götürürken soğuk tuttuğunuzdan ve diğer soğuk ürünlerle birlikte koyduğunuzdan emin olmalısınız. Buzdolabının en sıcak kısmı olan ön tarafındaki buzdolabı kapısına değil, ana bölümüne koymalısınız. Ve sütünüzü kullandıktan sonra, kapağını hemen kapatın ve mümkün olduğunca hızlı bir şekilde yerine geri koyun".
Bu sözler sosyal medyada da gündem oldu. Ancak Daily Mail'in haberine göre bazı bilim insanları bu fikri destekliyor ve peynir, yoğurt ve diğer süt ürünlerinin de daha derinlerde saklanması gerektiğini söylüyor. Londra Şehir Üniversitesi'nden Dr. Christian Reynolds şunları ekledi: "Süt çabuk bozulan bir üründür, dolayısıyla nerede sakladığınız ve buzdolabında hangi sıcaklıkta sakladığınız raf ömrünü etkiler."
Şunlara da göz atın;