Sucuk veya sosislerin dış kısmında bir kabuk olduğunu fark etmişsinizdir. Bu bazen hayvan bağırsağı, bazen ise farklı bir malzemeden yapılabilir. Ancak bu yenmez ve soyulması gerekir. Kimse sert, çiğ sucuk kabuğu yemek istemez. Ancak kurutulmuş etinizin bu ince dış kabuğunu aşıp, güzel şeylere, yani gerçekten yemek istediğiniz sucuklara ulaşmak zor olabilir. Teknik olarak, genellikle yenilebilir malzemelerden oluştuğu için çıkarmanıza gerek yoktur ancak pişerken bu kısım ayrılabilir.
Eğer sizinki yeterince inceyse, bıçakla sığ bir kesim yapıp kasayı sıyırabilirsiniz. Eti lavabonun üzerinde tutarken bir ucuna biraz sıcak su dökün; ambalaj, aşağı doğru yuvarlayabileceğiniz kadar gevşemelidir. Bu, özellikle bağlantının tamamını tek seferde kullanmıyorsanız faydalıdır, çünkü ihtiyacınız olan eti kestikten sonra kalanı yukarı doğru yuvarlayabilir ve kalan sucuğunuzu kapatmak için kullanabilirsiniz.
Parmaklarınızın yakınına sıcak su dökme düşüncesi sizi biraz tedirgin ediyorsa veya sucuğunuzu pişirmeye başladıysanız ve kabuğunu çıkarmayı unuttuysanız, onu ısıya maruz bırakmanın başka bir yolu var. Etinizi, bağlantılarınızı üç dakikadan fazla olmamak üzere kaynar su dolu bir tencereye daldırarak yarı kaynatmanız yeterlidir. Bunları çıkardıktan sonra, sucukların pişmeye devam etmemesi için lavaboda soğuk suyun altına tutun, kurutun ve ardından kabuğunu soyun. Gerekirse bıçak kullanarak bir ucundan küçük bir kesim yapabilirsiniz.
Sucuğunuzun şeklini gerçekten koruduğunuzdan emin olmak istiyorsanız sıcak su yöntemlerinden birini denemeden önce bağlantının tamamını dondurabilirsiniz. Dondurulmuş ucunu sıcak suya maruz bırakırsanız, et şeklini koruyacaktır ve kabuğu kolayca soyularak size temiz bir kesilmiş sosis kalacaktır.
Şunlara da göz atın;