Börek, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Hem kahvaltıda, hem çayın yanında, hem de misafir ağırlarken sunulan börekler, patates, peynir, kıyma ve sebze gibi farklı iç harçlarda ve farklı şekillerde hazırlanır. Börek, bayram sofralarının da en sevilen lezzetleri arasındadır. Bayramda hangi böreği yapacağına karar veremeyenler için, birbirinden lezzetli önerilerimiz var. İşte, bayrama özel 15 nefis börek tarifi:
El açması hamur ile hazırlanan bu börek, haşlanmış patates, kıyma ve biberli harç ile doldurulur. Kol böreğine benzer şekilde hazırlanan patatesli börek, ilk sıcaklığı geçtikten sonra servis edilir.
Porsiyonu yaklaşık 130 kalori olan ıspanaklı tepsi böreği, bayram sofralarında mutlaka olması gereken tariflerden biridir. Videolu ve resimli anlatımıyla kolayca hazırlayabilirsiniz.
Eskişehir mutfağıyla özdeşleşen çi börek, kıymalı harç ile hazırlanır. Ay şeklinde kapatılan börek, kızartma usulüyle pişirilir.
Yalnızca 5 malzemeden oluşan tava böreği, beyaz peynirli harç ile hazırlanır. Tavada kolayca pişirilen bu böreğin yapım aşamalarını, videolu anlatımdan takip edebilirsiniz.
Pazı sevmeyenleri bile kendine hayran bırakacak bir tarifimiz var. Hazır yufka ile hazırlanan pazılı böreği, gül şekli vererek pişirebilirsiniz.
Hazır yufka ile hazırlanan tavuklu böreğin iç harcında tavuk, biber ve dereotu kullanılır. Çıtır bir börek elde edebilmek için, yumurta sarısı ve sıvı yağ kullanmayı unutmayın.
Soğan, maydanoz ve baharatlarla hazırlanan çıtır börek, susamla zenginleştirilir. Rulo şeklinde sarılan böreği, fırında pişirdikten sonra servis edebilirsiniz.
Klasik böreklerden sıkılanlar için, iç harcında yeşil mercimek ve haşhaş kullanılan mercimekli börek tarifini öneriyoruz. Rulo şeklinde sarılan böreği, fırında kızartabilirsiniz.
İç harcında kıyma, biber ve maydanoz kullanılan tepsi böreği, yaklaşık 245 kalori değerindedir. Yufkanın çıtır çıtır olması için, sosunda mutlaka soda kullanmanız gerekir.
Kıyma, pırasa ve kaşar peyniri ile hazırlanan kıymalı pırasalı börek, özel sosu sayesinde nefis bir kıvama sahiptir. İsteğe göre üzerine susam ve çörek otu serpiştirebilirsiniz.
Haşlanmış nohudun ezilmesiyle hazırlanan bu börek, haşhaş tohumu ve baharatlarla zenginleştirilir. Ortalama bir saat içinde sofralardaki yerini alır.
Yapımında pazı, hindiba ve ısırgan otu ile kullanılan bu börek, sebzeli börek sevenlerin favorisidir. Kare şeklinde dilimlenerek servis edilir.
Bosna Hersek'in milli yemeklerinden biri olan Boşnak böreği, patates ve el açması hamur ile hazırlanır. Hem görünümü, hem de lezzetiyle mutlaka denemeniz gereken tariflerden biridir.
Spring rolls ismiyle de bilinen Çin böreği, kabak, havuç, biber ve dereotu ile hazırlanır. Soya sosu ile zenginleştirilir. Dışı galeta ununa bulanır ve fırında pişirilir.
Bayram için hem şık görünümlü, hem de lezzetli bir börek arayanları böyle alalım. Baklava yufkası ve farklı peynir çeşitleri ile hazırlanan bonbon böreğini, geniş bir kasede sunabilirsiniz.
Şunlara da göz atın;