Patatesler her zaman yemek masasına hoş bir ektir, ancak onları her yemek istediğinizde soymak, yıkamak ve dilimlemek zaman alabilir. Hazırlık çalışmanızı önceden yaparak gelecekteki yemekleri bir araya getirmek için zaman kazanın, ardından soyulmuş patatesleri bir kase suya koyun. Kararmayı önlemek için limon suyu veya sirke gibi hafif asit serpiştirin. Taze soyulmuş patatesler tezgahta bekletildiğinde 1-2 saat veya buzdolabında yaklaşık 24 saat bekletilmelidir. Patatesleri fark etmeden fazla soyduysanız ya da önceden hazırlık olsun diye soydursanız nasıl saklarsınız? Sizler için anlattık. İşte, soyulmuş patates nasıl saklanır:
Patatesler Suda Nasıl Saklanır?
- Taze soyulmuş patatesleri soğuk suyla durulayın. Patateslerin dış kısmındaki kalın deriyi çıkarır çıkarmaz, onları soğuk su altında tutun. Su berraklaştığında, patatesleri bir kat kağıt havlu üzerine koyun ve nazikçe kurulayın.
- İstenirse, patatesleri daha küçük bir boyuta kesin. Bu noktada, patatesleri belirli bir tarifin gerektirdiği şekilde doğrama veya dilimleme seçeneğiniz vardır. Bu, daha sonra hazırlık ve pişirme süresini büyük ölçüde azaltabilir. Aksi takdirde, onları bütün olarak bırakmak sorun değil. Her iki durumda da yaklaşık olarak aynı süre boyunca kalırlar.
- Büyük bir kaseyi soğuk suyla doldurun. Hazırladığınız tüm patatesleri alacak kadar büyük bir kase seçin, böylece tezgahta veya buzdolabında birden fazla kap kalmaz. Üzerinde çalıştığınız patates miktarı için yeterli alan bıraktığınızdan emin olarak, yaklaşık yarısına kadar su ekleyin.
- Biraz limon suyu veya sirke ekleyin. Suya birkaç damla narenciye veya damıtılmış beyaz sirke gibi asidik bir bileşen sıkın ve tamamen dağılana kadar karıştırın.
- Patatesleri su dolu kaseye koyun. Kasede patatesleri tamamen kaplayacak kadar su olduğundan emin olun. Suya daldırıldıklarında, çevredeki oksijenden uzakta olacaklar ve bu da bozulmalarını önleyecektir.
Patatesler Nasıl Taze Tutulur?
- Kaseyi örtün. Kilitli kapaklı hava geçirmez bir saklama kabı en iyi sonuçları sağlayacaktır.
- 1-2 saat içinde oda sıcaklığında saklanan patatesleri kullanın. Onlarla yemek yapacaksanız patatesleri soğutmanıza gerek yok. Kaseyi tezgahın üzerinde bırakın ve ihtiyaç duyduğunuzda patatesleri sudan çıkarın. Bu kadar kısa bir süre sonra varsa bile çok fazla renk değişikliği göstermemeleri gerekir.
- Patatesleri 24 saate kadar soğutun. Patatesleri hemen pişirmeyecekseniz, soğuk tutmanız gerekecektir. Kaseyi buzdolabının orta raflarından birine yerleştirin ve gece boyunca orada bırakın. Patatesler fırına veya tavaya gönderilecekse ertesi gün suyunu mutlaka boşaltın.
- Suyu gerektiği gibi değiştirin. Bazen, depolama için kullandığınız su, patateslerin kendisinden ziyade renk değişikliği belirtileri göstermeye başlar. Bu olduğunda, kaseyi bir süzgecin içine boşaltın, ardından patatesleri orijinal kaseye geri koyun ve taze su ekleyin.
Şunlara da göz atın;
- Patatesli tarifler
- Patates detoksu nedir?
- Mikrodalgada patates cipsi nasıl yapılır?
- Patates kabukları nasıl değerlendirilir?
- Neden yeşillenmiş patatesleri yememeliyiz?