Türk mutfağının yetenekli isimlerinden biri olan Fehmi Samancı, izlediği yol ile gençlere ışık tutan bir şeftir. Marmara Üniversitesi Ekonomi mezunu olan Fehmi Samancı, sonrasında kariyerini değiştirerek gastronomi sektörüne yönelmiş ve bu alanda önemli başarılara imza atmıştır.
2003 yılında Northern Virginia Community College’da, Mutfak Sanatları eğitimini tamamlayan Fehmi Samancı, Ruby Tuesday (VA,US), La Madeleine Country French Cafe (DC,US), Kanyon Konyalı Lokantası ve İstanbul Marriott Hotel Asia Orange Restaurant gibi farklı mekanlarda yardımcı aşçı, baş aşçı, chef de partie, demi chef ve restoran müdürlüğü gibi farklı pozisyonlarda görev almıştır.
2008-2011 yılları arasında İstanbul Culinary Institute'de eğitmen şef görevini yerine getiren Samacı, 2011 yılında Yeditepe Üniversitesinde öğretim görevlisi olarak kariyerini sürdürdü. 2014 yılında D.ream Akademi'de yönetici şef olarak başladığı görevini, 2018 yılına kadar devam ettirmiştir. Görevine devam ederken 2016 yılında Ortaköy Capricorn Rastaurant'ın açılışını da yapmıştır.
Hem şef, hem de eğitmen olarak kariyerinde önemli gelişmeler yaşayan Samancı, 2018 yılında USLA Akademi olarak kariyerine yön vermiştir. Ayrıca Hadi Pişirelim Tv programında sunucu şeflik görevini icra etmiştir.
Farklı markalara danışmanlık yapan Samancı, birbirinden özel tariflerini çeşitli platformlardan paylaşmaktadır.